Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“

Ј. Ћосин

20. 10. 2019. у 17:49

Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“

Фото Вања Кесер

Легендарни Ману чао одржао спектакуларан двочасовни акустични концерт у хали „Мика Антић“. Наступом велике звезде најављен је "Мерак фест" који ће бити одржан у Нишу следеће године

ЛЕГЕНДАРНИ Ману Чао одржао је у суботу, у препуној хали "Мика Антић" у Нишу, спектакуларан двочасовни акустични концерт, и са триом "Ел чапулин соло", с којим се тренутно налази на балканској турнеји, извео своје најзначајније песме које је снимио, што у групи "Мано негра", што кроз соло каријеру.

- Добро вече, Ниш! Како сте? - еуфорично и уз широк осмех, са гитаром у руци, рекао је Ману Чао по изласку на бину. - Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОРА ЧОРБА ДЕМАНТУЈЕ ГЛАСИНЕ: Нисам тешко болестан, спремамо велику турнеју

Засвирао је Ману са колегама "Отро мундо" док га је публика и даље поздрављала громогласним аплаузом. Већ трећа песма "Ла вида томбола", из филма о Дијегу Арманду Марадони, дигла је на ноге одушевљену публику у граду на Нишави. Сјајна атмосфера је потрајала уз добро познате хитове "Мала вида", "Цландестино", "Бонго бонго"... Вративши се на бис, Ману Чао је извео "Ме густас ту", коју су посетиоци жељно ишчекивали. Овим хитом завршен је концерт који ће се дуго препричавати.

Уживали су у суботу обожаваоци не само из Ниша и других крајева Србије, већ и из иностранства. Нишлије је посебно одушевио избор концертног простора јер, како кажу, у граду постоји мањак адекватних локација, изузев у летњим месецима, кад се концерти одржавају на отвореном. Проблем је једино био - тоалет. Постојао је само један мушки и један женски, па су редови били дугачки.

Организатор концерта Марко Мицић каже да је овај спектакл увертира за ворлд-мјузик фестивал "Мерак" наредне године.

Фото Вања Кесер

- Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати "Мерак" - вели Мицић, који је и директор фестивала. Он подсећа да се реч "мерак", иако потиче из турског језика, одомаћила на овим просторима, да значи задовољство које проистиче из "малих" ствари и жудњу за нечим.

- "Мерак фест" има за циљ да на концертном подијуму презентује управо тај осећај по коме је Ниш препознатљив - истиче Мицић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације