Дражен је оковани Амадеус: Спрема се мјузикл о једном од најбољих кошаркаша

петак, 18. 10. 2019. у 10:30

Дражен је оковани Амадеус: Спрема се мјузикл о једном од најбољих кошаркаша
Причу о кошаркашком Моцарту, раде Ивица Крајач, Дражен Жанко и Дражен Руње, а представиће је 22. октобра у Загребу

ЈЕДАН од најбољих југословенских и европских кошаркаша Дражен Петровић, који је погинуо у саобраћајној несрећи 7. јуна 1993. у Немачкој, биће главни лик у мјузиклу, под називом "Оковани Амадеус". Музичку причу у три чина, о кошаркашком Моцарту, раде Ивица Крајач, Дражен Жанко и Дражен Руње, а представиће је у уторак 22. октобра у Кошаркашком дому Дражена Петровића у Загребу, на рођендан покојног спортисте чијим су се вештинама и умећу сви дивили.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Тачно је, разводимо се": Познати певач растаје се од 13 година млађе мисице


Аутори мјузикла су се, у договору са Драженовом мајком Бисерком Петровић, одлучили за нетипичан мјузикл, који ће бити спој античке представе и сонгова. Први чин је завршен, као и први сонг "За сва вримена", а сада треба одабрати режисера и глумачку поставу за мјузикл, чија се премијера очекује на пролеће.

- Од Драженовог одласка прошло је 26 година, али свима нам се чини да је он још међу нама - изјавила је Бисерка Петровић, која је одушевљена идејом о мјузиклу. - Толико тога је у животу урадио, толики је траг оставио да га сви још осећамо.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

неимени

18.10.2019. 11:41

Антички музикел? Па кад видиш шта урадише ћаћи Јолету и како замрзише и ћалета и његове, а тиме и сами себе, а да шта је онда него античка трагедија. Него, оће'л у том музикелу ипак бити која строфица о ћалету му, Јоли? Бисерка ће певати, не сумЉам. Брату Аци нису успели довољно добро да промене име као шта су успели са оцем Јолом, тако да је питање дал'ће која строфица да припадне и брацики Ацики.

Realno

18.10.2019. 12:35

Jel to onaj sto je propagirao NdH dok smo bili Juga,i sto je pljuvao po nama Srbima .