Дејвид Боријаназ: Нисам звезда, већ радник

Марија Дедић

05. 10. 2019. у 15:44

Дејвид Боријаназ: Нисам звезда, већ радник

Фото AXN / Промо

Глумац Дејвид Боријаназ о саги "Морнарички специјалци", чију другу сезону гледамо на каналу AXN. "Боунс" је била одлична серија, али не оптерећујем се славом, живим у садашњости

КАДА је почетком августа Дејвид Боријаназ на свом инстаграм-профилу објавио да је у Србији, сви су се питали шта агент Бут ради у нашој домовини. Неизвесност је кратко трајала, будући да је глумац, нама најпознатији по серији "Боунс", са нескривеним одушевљењем "качио" фотографије из српске престонице у којој, како је открио, снима трећу сезону саге "Морнарички специјалци". У резултате тог рада, од октобра, могу се уверити амерички гледаоци, док наши средом на телевизији AXN гледају други циклус саге о елитној јединици на специјалним мисијама широм света.

И данас, када не може да прође улицом било Београда, или неког америчког града, а да га неко не заустави и не затражи да се фотографишу, Боријаназ није заборавио почетке. Ишао је, присећа се у разговору за "ТВ новости", у разна студија, говорио да хоће да ради било шта, па и да чисти канцеларије и доноси храну, само да би закорачио у свет глуме. Не прође дан да се тога не сети и то га, каже, тера да буде још вреднији. Приземан, несклон мистификацији глуме јер, како тврди, он је само човек који ради свој посао, открива нам да му је по посвећености сличан и лик ког игра у "Морнаричким специјалцима".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АЦИ ЛУКАСУ ОДБИЛИ ВИЗУ ЗА АУСТРАЛИЈУ: Не знам ко стоји иза целог случаја, али ме неко саботира

- Џејсон Хејз је вођа тима специјализованог за најопасније мисије на свету. На почетку треће сезоне га затичемо у тешком стању јер је у претходном циклусу изгубио жену. Усамљен је, али врло амбициозан, енергичан, помера границе и на послу и ван њега - прича Боријаназ.

* Кад погледате уназад, јесте ли задовољни својом каријером?

- Ја сам радник. Не размишљам много о проласку времена, мислим о томе где сам сада и како да уживам у тренутку. Али срећан сам јер имам дугу каријеру у овом бизнису и за то сам захвалан људима са којима радим - сценаристима, редитељима, продуцентима који су ме учили и инспирисали да будем бољи. Има ту много тимског рада. Оно што сада радим ме инспирише јер растем уз посао. Сарађујем са дивном екипом, сви смо блиски и имамо велику одговорност да донесемо приче ликова које играмо. Трудим се колико могу.

* Зашто су вам "Морнарички специјалци" важни?

- Много ми значи серија јер осветљавамо неке мрачне сенке које људи не виде. У тиму су и бивши војници чије су судбине невероватне. Шлем који носим припадао је једном од извршних продуцената. Носим га у знак сећања на жртве које је у војсци поднео. И међу писцима има бивших војника. Тежак је тај живот, или сте мртви или сте завршили мисију, па се у обичном, цивилном животу борите са разним проблемима, од посттрауматског поремећаја, до тога како вас друштво прима назад. Можемо барем да загребемо по површини и да покушамо да испричамо њихову причу. Велика је одговорност.


Са Емили Дешанел у серији "Боунс"

* У Србији је веома популарна ваша претходна серија "Боунс". Да ли вас је то изненадило?

- Да, невероватно, сви који су ме срели говорили су: "Јао, ево га Бут". Била је то одлична, дуговечна серија. Ликови су били сјајни и уживао сам у 12. сезони као и у првој. Никад нисам узимао агента Бута здраво за готово, константно сам радио и поносан сам на тај лик.

* Како ви, а како ваша деца, гледате на улогу у хит саги "Бафи, убица вампира"?

- Чини ми се да мој 17-годишњи син није баш пратио, а за ћерку која има 10 година још је сувише рано и страшно. Знају да сам играо вампира, што је забавно, али не разговарамо много о томе. Двадесет година је прошло, о поновном окупљању не размишљам, нисам особа за то, живим у садашњости.

* Како се носите са славом?

- Никако. Не размишљам о њој. Нисам оптерећен тиме да играм у популарној серији, да сам звезда. Наравно, кад ме људи сретну, ако хоће да се сликају, пристанем, али нисам фасциниран собом. Ја само живим свој живот онако како и сви ви.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Подводни концерт групе "Кис", свирају за ајкуле и обожаваоце


БЕОГРАД ЈЕ ПРЕЛЕП

О СРБИЈИ Дејвид није знао ништа осим вести о нашој прошлости, које су повремено стизале до њега. После скоро месец дана снимања на пакленим летњим температурама, напустио је нашу земљу презадовољан.

- Срећан сам што сам био у Србији. Београд ми се свидео, то је мали и јединствен град који је све лепши што га више истражујете. Морао сам широм да отворим очи да ми нешто не би промакло - каже глумац.


ЈУГО" ПРВИ АУТО

ЈЕДНОГ дана, боравећи у нашој земљи, Боријаназ је угледао "југа". Његовој срећи није било краја. Наиме, био је то његов први ауто.

- Родитељи су ми у средњој школи купили "југа". Извините, али био је грозан, као конзерва на точковима. Стално је смрдео на бензин, али што би рекла моја мама, возио ме где треба, боље него аутобус. Одслужио је своје, свакако - прича Боријаназ.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације