АЦИ ЛУКАСУ ОДБИЛИ ВИЗУ ЗА АУСТРАЛИЈУ: Не знам ко стоји иза целог случаја, али ме неко саботира

М. ЋУНКОВИЋ

03. 10. 2019. у 21:51

АЦИ ЛУКАСУ ОДБИЛИ ВИЗУ ЗА АУСТРАЛИЈУ: Не знам ко стоји иза целог случаја, али ме неко саботира

Аца Лукас, Фото ATA Images

Прво му је одобрена 28. маја, па одбијена неколико дана пред први концерт

ФОЛКЕР Аца Лукас је последњих дана у центру пажње због афере која му се десила везано за визу за Аустралију. Изненада му је одбијена неколико дана пред први заказан концерт, иако му је првобитно одобрена још 28. маја.

Тим поводом, Лукас се опширно огласио на "Инстаграму":

- Поштована публико, и сви они широм Аустралије, који сте имали намеру и жељу да се у петак и понедељак дружимо у Сиднеју и у суботу у Мелбурну, и многи који су се радовали, као и ја, овим концертима - са великим жаљењем, али и са огромном дозом горчине и разочарања, морам да вас обавестим да се концерти неће одржати - почео је он.

Лукас је, између осталог, нагласио:

- Имали смо сву потребну документацију, али су у амбасади навели да смо на нека питања одговорили лажно. Ми смо им документовано доказали да то није тачно, и онда су на крају, када смо им побили све "разлоге" које су наводно имали, ипак укинули визу без образложења! Тужан сам, разочаран, не због Аустралије и њихових кенгура, и смрдљивог песка, и ружних британских отпадника, него искључиво због вас! Зато што су ме онемогућили да дођем код људи са наших простора који воле мене и моју музику.

Прочитајте још - АЦА ЛУКАС О СВАЂИ СА ЈЕЛЕНОМ КАРЛЕУШОМ: Ко дира децу мојих пријатеља, тај као да дира моју децу

Лукас је за "Телеграф" испричао да не зна ко стоји иза целог случаја, али да је очигледно да га неко саботира.

- Позвали су ме и саопштили да је моја виза одбијена и да је то зато што сам слагао да нисам осуђиван. Ја стварно нисам осуђиван и за то имам папир из државне институције која се тиме бави.

Певач је изразио сумњу да је у цео случај умешан "неко врло озбиљан" и да покушава да му смести.

- Ово нису мале ствари, ту је држава у питању. Тај неко има везе и са америчком визом коју такође нисам добио. И тада је било исто образложење, да је породично насиље у питању. На крају, позабавићу се тим и сазнаћемо ко ми то "ради о глави".

ПОГРЕШНО ИМ ДОЈАВИЛИ

ОНО што се десило још 2003. у "Сабљи" је било давно и тада нисам осуђен, а ово што се тиче породичног насиља - то не постоји у евиденцији, јер је то признање кривице и погодба са тужилаштвом - објаснио је Лукас. - Једино суд и полиција могу да издају потврду да ли сам осуђиван или не, а они су без те потврде мени рекли да сам слагао и да сам осуђиван. Очигледно је да им је то неко дојавио, и то погрешно.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ljube

04.10.2019. 03:37

Tebi Lukas treba zabraniti i po Srbiji pojavljivanje ,kao tebi slicnim ....postedimo vise posten ,normalan svet u toj jadnoj napacenoj Srbiji sa ovakvim likovima , ....

Aco Čekamote

04.10.2019. 08:00

Ovde u Australiji Smo jedva čekali Da Aca dodje.Možda su u pitanju Hrvati oni ne vole Acu Doduše Hrvati ne vole nikog .Aco izvadi Papire I Idi u Ambasadu I Traži vizu Ponovo .