ИМОЏЕН ВОТЕРХАУС: Елизабета Друга као инспирација

М. АЏИЋ

03. 10. 2019. у 06:45

ИМОЏЕН ВОТЕРХАУС: Елизабета Друга као инспирација

Фото SCI FI

Млада глумица о улози краљице Розмунд у научно - фантастичној серији "Предстража"

ПЛАВОКОСА Имоџен Вотерхаус (25), коју гледамо као краљицу Розмунд у серији "Предстража" (SCI FI, 21.00), у свет глуме крочила је пре пет година. Дебитовала је епизодном улогом у крими-драми "Иследник", а затим се појавила у серији "Срећковић" и још неколико кратких филмова. Запажену ролу остварила је у трилеру номинованом за Оскар "Ноћне животиње", где је играла раме уз раме са Ејми Адамс и Џејком Џиленхолом. Ипак, правих пет минута славе доживела је са једном од водећих улога у популарној фантазији "Предстража".

- Глума је узбудљива игра. Никада вам није досадно, свака улога је нови почетак. А чини ми се да је најзабавније глумити у фантазији. То је жанр у којем је све могуће. Све о чему маштате можете да изнесете кроз лик који тумачите. И док ми глумци уживамо у тој чаробној игри, гледаоци такође воле да бар на сат побегну од својих свакодневних проблема у наш измишљени свет. У данашње време, када нас са свих страна запљускују лошим вестима, свима је потребна бајка. Бег од стварности. Сигурна сам да ће вам "Предстража" помоћи да пред крај радног дана упловите растерећени у сан - каже, за "Новости", Имоџен.

* На коју краљицу сте се угледали док сте спремали улогу: Викторију, Елизабету Прву или Елизабету Другу?

- Велики сам обожавалац краљица, и правих и фиктивних. Када вам се пружи прилика да се окушате у роли владарке, још у фантазији у којој је све могуће, онда је то остварење сна за сваку глумицу. Током припреме за улогу, инспирацију сам тражила у старим филмовима, али сам се угледала и на Елизабету Другу.


* Селидба сета "Предстраже" из САД у Србију учинила је да серија добије већи буџет и да узнапредује продукцијски. Колико је за радњу и њен визуелни идентитет значила ова велика промена?

- Много. У Србији смо имали права утврђења и на располагању вашу историју као инспирацију. Ту су и прелепи предели у околини Београда који су били одлични за "сликање". Имали смо троструко већи сет него у првој сезони. Уз такве погодности серија је добила на квалитету, а сигурна сам и нове гледаоце. Србија нам је била сјајан домаћин. Иначе, ово није био први пут да сам посетила вашу земљу. Пре неколико година на пропутовању кроз Европу са друштвом сам свратила у Београд. Сећам се да смо две ноћи излазили у ноћни провод. Доживљај је био за памћење.


* Да ли вам је посао овог пута дозвољавао да уживате у београдском ноћном животу?

- О, да! Чини ми се да сам се овог пута још боље проводила. Београд је сјајан град. Живахно је место. Обожавам га!


СЕСТРА СУКИ

ПРЕ него што је постала глумица, Имоџен је радила као манекенка и фото-модел за познате лондонске брендове. На модну писту ју је довела две године старија сестра Суки, која се такође успешно бави манекенством и глумом. Њих две имају још једну млађу сестру и брата, али они, бар засад, нису кренули њиховим стопама.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације