ПОКЛОН БОБА ГЕЛДОФА: Усна хармоника у нишком музеју

В.Н.

16. 08. 2019. у 12:30

ПОКЛОН БОБА ГЕЛДОФА: Усна хармоника у нишком музеју

Фото Марина Пешић

Рокер Боб Гелдоф, после сјајног концерта у Нишу, домаћинима уручио поклон

ПОСЛЕ успешног недељног концерта на фестивалу "Нишвил", славни британски музичар Боб Гелдоф поклонио је директору манифестације Ивану Благојевићу своју усну хармонику, коју је те вечери свирао у једној блуз нумери. Она ће убудуће красити витрине Нишвил џез музеја, поред Бобове фотографије са концерта где свира на истој "Хохнеровој" усној хармоници, саопштили су из организације фестивала.

Директор Благојевић је том приликом изложио Гелдофу свој концепт потенцијалног новог "Лајв ејда" у Нишу 13. јула 2020, на 35. годишњицу славног догађаја по ком је овај музичар и најпознатији.

- Предложио сам Бобу да концерт посвети свим мигрантима на западнобалканској рути и да се прикупљеним новцем обнове њихови порушени домови, а да радни наслов те хуманитарне акције буде 'Home, sweet home'", рекао је Влагојевић.

Рокер се сложио да мигрантима треба помоћи, али да паралелно треба успоставити мир и покренути привреду земаља из којих долазе на ниво пре ратова, као предуслов њиховог повратка.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Права ирска журка на Тврђави (ФОТО)


- Сагласили смо се да земље Западног Балкана подносе највећи терет мигрантске кризе, а да највећи бенефит имају најразвијеније европске земље које долазе до јефтине радне снаге којој припадају најтежи послови, често недостојни њиховог образовања - вели Благојевић. - Боб је рекао да таква идеја захтева добру припрему и јединство свих земаља на западнобалканској рути и да није могуће обезбедити донаторе, музичаре, регулисати телевизијска права и све организовати до 13. јула наредне године.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације