Завршен Нишвил: Права ирска журка на Тврђави (ФОТО)

Д. АЛИХОЏИЋ

понедељак, 12. 08. 2019. у 00:16

Завршен Нишвил: Права ирска журка на Тврђави (ФОТО)

Боб Гелдоф / Фото: Д. Алихоџић

Светска звезда Боб Гелдоф разговарао са новинарима пред концерт којим затвара 25. "Нишвил"

ЈУБИЛАРНИ 25. "Нишвил" синоћ у поноћ је на нишкој Тврђави затворио ирски музичар који је изградио светску каријеру Боб Гелдоф. Као музичар, а, пре свега, као хуманиста Гелдоф ће у историји бити записан као неко ко је организовао највећи хуманитарни концерт Live Aid пре три деценије.

Уочи концерта на Нишкој тврђави, Гелдоф се обратио многобројним новинарским екипама и стрпљиво више од пола сата одговарао на питања, иако је првобитно била заказана десетоминутна конференција за новинаре. Гелдоф се на почетку чак и извинио новинарима због двочасовног кашњења јер је његов авион каснио са полетањем из Француске дуже од сат времена.

- Вредело је све то кашњење, јер никада не бих био у граду као што је Ниш да се не бавим овом послом. Чуо сам за "Нишвил" на џез-фестивалу у Штутгарту, и то лепе ствари, и прихватио сам позив да дођем. Са 15 година сам почео да се бавим музиком и одрастао сам вриштећи као дечак са "Ролингстонсима" - подсетио је Гелдоф и најавио нови албум са својим некадашњим бендом Boomtown Rats.

ПРОЧИТАЈТЕ И:БОБ ГЕЛДОФ ВЕЧЕРАС ЗАТВАРА "НИШВИЛ": Доносимо вам ексклузивне фотографије његовог апартмана (ФОТО)

Од 1986. године, када је почела његова соло каријера, Гелдоф се бавио традиционалном ирском музиком али каже да "не може да замисли ништа горе од фузије ирске и џез музике". Воли џез као "Пинк Флојд", али му је тешко да то призна.

- Ирска музика је веома стара и елегантна али примитивна, а џез је, чак и у својој најпримитивнијој форми, веома елегантна музика. Обећавам да ћу вечерас направити праву ирску журку за затварање овог фестивала - најавио је Боб Гелдоф неколико сати пре изласка на бину.


Осврнуо се и на велики филмски хит о музичару Фредију Мекјурију, али га није одгледао јер не жели да види свој лик на филму:


- Довољно ми је што морам да будем Боб Гелдоф 24 сата дневно, не желим да га гледам на филму! Он је додао да му је веома жао што ће редитељ Брајан Сингер "зарадити превише пара јер му толики новац није више потребан".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације