Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да би желела да оде на концерт Марка Перковића Томпсона у Сплиту.

Китаровић је у емисији ''''С председницом изван протокола'''' поздравила то што је певач затражио од публике да носи искључиво обележја "победничке хрватске војске", с обзиром на то да је, како је навела, "Домовински рат у темељима модерне Хрватске".

''''Мислим да бих свакако свратила на концерт, то никада нисам крила и већ сам била на његовим концертима", казала је она, преноси портал Индекс.хр.

Томпсон, певач познат по усташким и антисрпским песмама, је у четвртак потврдио да ће на концерту 4. августа на сплитској Риви, дан пре обележавања "Дана домовинске захвалности", изводити песму "Чавоглаве", која започиње усташким поздравом "За дом спремни".

"Наравно да ћу на концерту певати ''Чавоглаве"'' То је песма која је и из Домовинског рата, песма о мојим пријатељима, саборцима и она ни по чему није спорна. Она је сведок времена, сведок кад се стварала хрватска држава", навео је Томпсон, преноси Индеx.хр.