ЛЕГЕНДАРНА ТВ спикерка Данка Нововић, својом беспрекорном дикцијом, отменошћу и професионалношћу, оставила је велики траг у телевизијском новинарству. На комеморацији одржаној у среду поводом њене смрти у галерији РТС, куће у којој је провела свој радни век, окупиле су се колеге, пријатељи и породица. Минутом ћутања одали су пошту свом драгом Данчету, како су је сви од милоште звали.

- Чула сам и нисам поверовала да је моја вољена пријатељица из младости, моја колегиница Данка Нововић, иначе увек ведра, динамична, пуна амбиције и жеље за животом отишла у канџама те тешке болести која гуши и одузима ваздух и дах - обратила се присутнима Стака Новковић. - Када смо се чуле телефоном пре месец дана, када сам јој честитала награду, она је рекла да је све у реду, да ће врло брзо да изађе из болнице, да ће све проћи и ја сам јој поверовала. Међутим, ево нас овде. Ми је се сећамо.

Стака се присећала како је Данка знала да ужива у животу, доброј песми, музици, проводу, те како је увек била отвореног срца и душе према свима.

- Зато смо је волели и ценили. Данка Нововић је била лепа појава на телевизијском екрану, добар професионалац, преносилац вести које је читала својим специфичним гласом. Онако ведра, расположена, спремна за шалу, још је могла да буде међу нама - рекла је Стака.

Прочитајте још - IN MEMORIAM: Данка Нововић - одлазак легенде телевизије (ВИДЕО)

Данкин дугогодишњи пријатељ и колега, редитељ Рајко Ракићевић истакао је да је спикерска легенда била увек спремна да емисију врхунски одради и господски мирно на екрану влада сваком ситуацијом.

- Рећи за Данку да је била професионалац мало је, рећи за Данку да је била врхунски професионалац мало је, рећи да је била једна једина Данка, то је много ближе ономе што о њој може да се каже у часу опроштаја.


Била је велики човек, искрени пријатељ и колега, изградила је бриљантну каријеру, и тешко може да се деси да јој се чак и приближе нове генерације - рекао је Ракићевић.

Стака Новковић

Колегиница Весна Радосављевић говорила је о томе колико је чувена спикерка волела живот и људе.

- Сви су је волели, увек је била позитивна. Иако је живот није мазио, она се никада није жалила, шеретски се осмехивала на несрећу и плакала када је нико не види. Храбрила је нас млађе у тешким ситуацијима и била наш оријентир како да реагујемо. Борила се за нашу професију и бранила је од неукости и незнања, била је поносна што је спикер - истакла је Радосављевићева.

Драган Бујошевић

ПОСЛЕДЊИ ИСПРАЋАЈ

КОМЕМОРАЦИЈИ су присуствовале Данкине многобројне колеге и пријатељи међу којима су били Миња Субота, Оливера Ковачевић, Драган Бујошевић, Душка Вучинић, Милица Недић и многи други. Последњи испраћај пред кремацију једне од најславнијих водитељки Информативног програма РТС-а одржаће се на Новом гробљу у Београду у петак у 15 часова.

Оливера Ковачевић