Даница Крстић, за коју кажу да је најлепши етно вокал Балкана, данас је објавила своју нову песму “Воће родило”, насталу у сарадњи са чувеним севдах бендом “Диванхана”. Овом песмом, позната уметница најављује свој други албум, на коме ће сарађивати са најчувенијим извођачима традиционалне музике наших простора.


Познанство, а касније и сарадња са групом “Диванхана”, догодила се сасвим спонтано, а Даница истиче како је од првог тренутка мислила о томе како би било лепо да се заједничким снагама уради нешто квалитетно, што ће публика волети.


“Пре неколико година упознала сам сам предивне људе из “Диванхане” и некако смо “кликнули” на прву. Нас је спојио радио, веровали или не! Гостовала сам на Радију Београд, када се група “Диванхана” укључила у програм. Седела сам у студију, са ауторком емисије, и током разговора смо спонтано договорили моје гостовање на њиховом концерту у Београду. Од тог тренутка, па до данас, наше пријатељство траје, а од самог почетка смо смишљали како заједно да урадимо нешто што ће бити квалитетно и што ће наша публика волети. Као производ овог дружења догодила се песма “Воће родило”. Срећна сам што је ово прва песма која ће се наћи на албуму који припремам, а који ће окупити најталентованије музичаре и етно ствараоце наших крајева. Оно што је обележило цео креативни процес настанка песме “Воће родило” је пуно позитивне енергије и љубави, и зато се надамо да ћете је волети, баш као и ми.” каже позната уметница за NovostiOnline.


Песма “Воће родило” је друга ауторска песма групе “Диванхана”, чији чланови истичу да је сусрет са Даницом, заиста, допринео томе да се ова песма догоди и звучи баш овако - полетно и распевано.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Даница Крстић: Уживам у чарима традиционалне музике


“Недуго након што смо нашој публици поклонили песму “Зова”, уследио је позив од нама изузетно драге колегинице Данице Крстић, са жељом и идејом да заједнички закорачимо у креативност и упустимо се у нову ауторску авантуру. Ми смо од раније имали већ много идеја за неке нове мелодије и стихове. Даница је убрзо стигла у Сарајево, и након свега неколико проба, ноте су процвале и воће је родило.Прича о двоје младих људи, изгорелих у жељи за загрљајима и љубави, убрзо је преточена у композицију “Воће родило”, на коју смо сви изузетно поносни. Срећни смо што публици поклањамо наш најновији креативни рад, као и на датој прилици да сарађујемо са Даницом, дивном и креативном младом уметницом, која нам је несебично поклонила сву раскош свог неизмерног талента.” рекао је пијаниста бенда, Невен Туњић.


Песма је снимана у “ЛонгПлаy” студију у Сарајеву, а продукцију потписује дугогодишњи сарадник бенда “Диванхана”, Борјан Милошевић. Спот, у којем су приказане неописиве лепоте и чари природе Босне и Херцеговине, сниман је на Бјелашници.


Песма и видео реализовани су као део новог пројекта Данице Крстић, под називом “Балкан концепт”, на којем ће ова уметница сарађивати са много еминентних имена музичке сцене Балкана, али ће се, сасвим сигурно, наћи и на новом албуму бенда “Диванхана” који планирају да објаве почетком наредне године.