ВЕЧЕРАС ће, 18. маја са почетком у 21 час, у Тел Авиву бити одржано финале 64. "Евросонга", а представница Србије Невена Божовић извешће своју песму "Круна" 23. по реду, од укупно 26 учесника. Такмичење ће отворити представници Малте, а затим следе Албанија, Чешка, Немачка, Русија, Данска, Сан Марино, Северна Македонија, Шведска, Словенија, Кипар, Холандија, Грчка, Израел, Норвешка, Велика Британија, Исланд, Естонија, Белорусија, Азербејџан, Француска, Италија, Србија, Швајцарска, Аустралија и Шпанија.

При одређивању редоследа наступа извођача, водило се рачуна о томе да свако од њих добије одговарајућу прилику да се "издвоји из масе", као и о томе да ли је у питању соло извођач или група, да ли је песма спорија или бржа...

Невена Божовић је у првом полуфиналу у уторак, по општој оцени, блистала и сасвим заслужено се пласирала у финале. У Србији, наравно, није могло да се гласа за нашу представницу, али се зато дијаспора сјајно показала, па остаје нада да ће се сличан сценарио поновити вечерас.

- Будите уз нас, бодрите нас - поручила је Невена пред вече одлуке.

Прочитајте још - Невена и "Круна" у финалу 64. Евросонга (ФОТО/ВИДЕО)

Додала је, духовито:

- Молим вас гласајте, да не буде после "куку мајко, ова наша ништа није урадила".

Ревијални део финала које се одржава данас, 18. маја привући ће много већу пажњу него обично, јер ће наступити највећа светска музичка звезда Мадона. Kраљица попa ће извести две песме. Премијерно ће, заједно са америчким репером Квејвом, отпевати нумеру "Future" са предстојећег албума "Мадам Икс". Јубилеј, три деценије од изласка чувеног издања "Like a prayer", Мадона ће обележити извођењем насловне песме, где ће јој се прикључити хор од 35 чланова.

Финале "Евросонга", који се ове године одржава под слоганом "Усуди се да сањаш", у Београду ће моћи да се прати и на отвореном, преко видео-бима код Тржног центра "Рајићева" у Кнез Михаиловој улици, и то захваљујући Амбасади Израела. Пренос траје од 21 час до поноћи.

Прочитајте још - ОН ЈОЈ ЈЕ НАЈВЕЋА ПОДРШКА: Нова фотографија Невене Божовић и њеног супруга из Израела изненадила многе

ПОГИНУО РАДНИК, ПАЛА РАСВЕТА НА ЊЕГА

ОВОГОДИШЊИ "Евросонг" обележила је, нажалост, и једна трагедија. Возач камиона, Фулди Шварц (66), погинуо је кад је на њега, током припрема за такмичење, пао комад расвете. Шварц је у том тренутку носио опрему. Хитно је превезен у болницу, али му није било спаса.

Полиција је покренула истрагу која, засада, показује да се са расветним уређајима није поступало по прописима. Организатори манифестације су саопштили да сарађују у истрази.