НА АЕРОДРОМУ у Батајници у четвртак је пала прва клапа пете сезоне серије "Војна академија" у режији Дејана Зечевића. Сарадња на снимању овог остварења, између Министарства одбране, РТС-а и продукцијске куће "Нира про", траје већ осам година. Александар Вулин, министар одбране Републике Србије, нагласио је да дуготрајна сарадња није случајна и није без разлога, јер је Војска Србије једна од најцењенијих и најпоштованијих институција у српском народу:

- Велика је ствар када можемо да покажемо нашем народу, захваљујући РТС-у, како ми то живимо, шта радимо, како се развијамо. РТС, Војска Србије и Министарство одбране и јесу на истом задатку, када је реч о очувању темељних, традиционалних вредности нашег народа - истакао је Вулин.


Прочитајте још - Пета сезона серије "Војна академија": „Увојниченија“ и узбудљивија од предходних

Генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић рекао је да га највише радује што серију гледају, пре свега, млади људи између 13 и 20 година: - У то смо могли да се уверимо и када је филм приказан у Сава центру.

Ово је једна од пет серија коју у овом тренутку снимамо, поред серија "Кости", "Јужни ветар", "Пси лају, ветар носи" и"Мама и тата се играју рата". Пре неки дан смо завршили серију "Група", а ускоро почињемо снимање још две серије, тако да остајемо лидер у производњи серијског програма - истакао је Бујошевић.


И у новој сезони гледаоци ће се дружити са Марком Клисуром, кога тумачи Иван Михаиловић:

- Mислим да више знам о овом лику него о самом себи. Саживео сам се с тим карактером, са овом пистом и авионима. Ми смо узор младим генерацијама, што је веома важно, а не неки други људи који то нису заслужили. Са овом серијом дошло је и неко ново време, време правих вредности - каже Михаиловић.

Ђорђе Крећа

НОВИ КАДЕТИ НА ПИСТИ

У НОВОЈ сезониће се појавити и нови кадети, a jедног од њих ће тумачити и млади Ђорђе Крећа, коме ће се придружити и Павле Менсур и Јована Миловановић. Емитовање пете сезоне серијала "Војна академија" се може очекивати на пролеће идуће године.