Урош Јовчић: И даље трагам за улогом из снова

Т. Мирковић

19. 04. 2019. у 13:15

Урош Јовчић: И даље трагам за улогом из снова

Фото Ж. Кнежевић / Урош Јовчић

Ових дана га гледамо у комедији "Комшије" и серији "Жигосани у рекету" у којој поново ради са Драганом Бјелогрлићем

НАКОН што је, као студент прве године Академије уметности, искористио прву "филмску шансу" успешно бранећи лик Ћирила у филму "Ђавоља варош", млади глумац Урош Јовчић наставио је да ниже филмске и телевизијске роле. Тако смо га упознали и као чувеног Носоњу у филму "Монтевидео, Бог те видео", као адвоката Добрила у серији "Убице мог оца", а ових дана га гледамо у комедији "Комшије" (РТС 1, 11.05) и серији "Жигосани у рекету" у којој поново ради са Драганом Бјелогрлићем.

- Са њим сам остварио добру сарадњу на снимању "Монтевидеа", која се наставила и у серији "Жигосани у рекету" - каже Урош Јовчић за наш лист. - Познато је да је он велики професионалац, одличан глумац и редитељ. Воли да ради са младим глумцима, захтеван је, али није строг. Мени је лепо и инспиративно увек када радим са њим.

Присећајући се снимања серијала "Комшије" Јовчић открива да је то за њега било велико искуство.

- На сету је владала одлична атмосфера, било је и шале и смеха, али пре свега озбиљног тимског рада. Редитељ Милан Караџић нас је тако вешто водио кроз читав процес, да нам брз темпо снимања није тешко пао. После четири сезоне постали смо уиграна екипа.

* Како сте се припремали за улогу адвоката у серији "Убице мог оца"?

- Улога адвоката је била моја прва "озбиљнија" рола на малим екранима јер сам до тада углавном играо комичне ликове. Припремао сам се гледајући филмове са адвокатском тематиком. Разговарао сам са мамином другарицом која је адвокат. Она ми је много помогла у грађењу лика.

Прочитајте још - Комшија као брат

* Пратите ли серије у којима сте играли и да ли имате навику да тражите "мане"?

- Нисам љубитељ гледања себе на малим екранима. Увек имам осећај да сам могао и другачије, можда боље. Трудим се да учим на грешкама.

* Шта би за вас била улога из снова, а шта никада не бисте прихватили да играте?

- Млад сам глумац и још увек трагам за улогом из снова. Желим да се опробам у што више различитих жанрова и трудим се да будем другачији у сваком новом задатку. Улоге не одбијам, већ тражим начин да оправдам сваки лик. Свакако бих одбио пројекат у којем омаловажавају или исмевају мој народ и земљу.

* Од кога сте највише научили током каријере? Имате ли узоре?

- Имао сам срећу да на самом почетку каријере радим са еминентним редитељима, како у позоришту, тако и на филму. Трудио сам се да од сваког научим што више могу. У томе су ми највише помогли Влада Паскаљевић, Драган Бјелогрлић и Милан Караџић. Глума је занат који мора стално да се усавршава. Узор и у животу и у послу су ми вредни и часни људи, јер само такви остављају траг у глумачком, али и сваком другом послу.

ЉУБАВ НА ШПАНСКОМ

МЛАДИ глумац је изабраницу свог срца, колегиницу Џенифер Мартинс упознао на снимању "Монтевидеа". Због ње је научио шпански језик, а она српски.

- Одувек ми се свиђао шпански јер је егзотичан. Са својом девојком која је Шпанкиња на почетку сам комуницирао на енглеском. Да бих могао да разговарам са њеним родитељима, пријатељима и фамилијом научио сам шпански. Она већ нешто више од годину дана живи у Србији и српски језик говори одлично. Скоро шест месеци похађала је приватне часове јер су јој граматика и падежи доста тешки - каже Урош.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације