ОД КЛАСИКЕ ДО ПАНКА: Новосађани српску Нову годину дочекују на више од 40 локација

Слободан Бајић

13. 01. 2019. у 08:52

ОД КЛАСИКЕ ДО ПАНКА: Новосађани српску Нову годину дочекују на више од 40 локација

"Маика", "Земља грува", "Гарави сокак" и Јован Матић ("Дел Арно бенд")

Изузетан програм за дочек српске Нове године вечерас у Новом Саду

НОВОСАЂАНИ и њихови гости ће српску Нову годину дочекати вечерас на више од 40 локација у граду, уз велики број извођача из земље и иностранства, на јединственом концепту "Дочек", који спаја популарну и елитну културу и слави богатство различитости.

Годину у којој носи епитет Омладинске престонице Европе Српска Атина је дочекала на отвореном, на градским трговима и парковима, док ће вечерас велика уметничка имена различитих музичких праваца, од класичне и духовне музике, до попа, рока, електронике, панка и хип-хопа, наступити у неочекиваним и занимљивим затвореним просторима.

Тако ће виртуози виолине Роман Симоновић, солиста Лондонске филхармоније, наступити у Синагоги, а чувени Роби Лакатош у Српском народном позоришту где ће, такође, најмлађима премијерно бити изведена опера за децу "Баш челик", а Бане Крстић ће са својим "Гаравим сокаком" одржати целовечерњи концерт.

"Партибрејкерси" ће обележити 40 година рада, а "Ритам нереда" три деценије постојања у малој дворани "Спенса", где ће публика имати прилику да ужива и у наступу "Планет ов Зеус" из Атине, тренутно најпопуларнијег бенда у Грчкој.

Миљеница домаће публике Лена Ковачевић наступиће у позоришној сали НИС, док ће Сана Гарић, као и бенд "Битипатиби" одржати концерте у Културном центру града. Скај Виклер наступиће у Новосадском позоришту, а женски хеви-метал бенд "Немесис" у "Шамрок бару".

Публика ће моћи да чује електронску експерименталну музику "Секонд дрим" у Матици српској, а у хали Новосадског сајма "Бек то д рутс".

ПРОЧИТАЈТЕ И: ДОЧЕК СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ: Џиновић у Јагодини, Снеки у Свилајнцу, дочек у "Тигру"

Легендарно "Атомско склониште" из Пуле имаће концерт у Мађарском културном центру "Петефи Шандор", а "Дел Арно бенд" и "Земља грува" у културној станици Свилара.

Српско-хрватско-црногорски састав "Маика", који свира традиционални, балкански мелос, наступиће у Студију М, а публика ће моћи да ужива и на концерту духовне хорске музике "Изнад истока и запада".

У Новом Саду наступиће и "Врум", Сања Илић и "Балканика", Сајси Ем-Си, ди-џеј БКО, Марко Милићевић, Бењамин Фер, Рензо Спитери, "Јосип А Лисац", "Чичини чворци", "Плави птичић", Лудифико, "Креативни погон", кабаре "Бре", "Александар Дујин бенд" и још много уметника који ће употпунити прославу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације