ДРУЖБА ДВА АСА: Дејан свирао Вујадину на увце

М. Ћ.

07. 08. 2018. у 10:54

ДРУЖБА ДВА АСА: Дејан свирао Вујадину на увце
Како су се трубачки и фудбалски ас дружили у селу Дубоко далеке 1996. године

ДИВНА, носталгична фотографија, настала у селу Дубоко изнад Ужица, времепловом нас враћа у 1996, а на слици су прослављени трубач Дејан Петровић, фудбалер Црвене звезде и репрезентације Србије Вујадин Савић и његов брат Урош.

Дејан је тада као дванаестогодишњак већ увелико кренуо путем оца, легендарног Миће Петровића, четвороструког добитника "Златне трубе" коју на Сабору трубача у Гучи традиционално додељују "Вечерње новости". Мића је, нажалост, прерано отишао, 2000. године, али га је Дејан више него достојно наследио пригрливши још три "Златне трубе".

Прочитајте још - Дејан Петровић "Вртешком" завртео свет

Петровићи су из Дубоког, али - откуд Савићи са њима? За то је "крив" Бора Комад, чувени репортер "Новости" који је дуго година додељивао престижно признање нашег листа у Гучи. Комад је на свечаност, кад је Мића Петровић освојио једну од награда, позвао пријатеље - великана Црвене звезде Душана Савића, његову супругу Марину и њихове синове. Дејан је пригрлио очеву "Златну трубу", а кад су Савићи у питању, занимљиво је да је фудбалска лопта тада била преокупација осмогодишњег Уроша, који је касније отишао сасвим другачијим путем и постао бизнисмен. Три године млађег Вујадина су у том периоду, очигледно, више привлачиле лубенице.

Неке нове шампионе трубе изродиће 57. сабор у Гучи, који почиње сутра и траје до недеље 12. августа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације