ЗАГРЕБАЧКИ радио Екстра ФМ, који пушта цајке (хрватски израз за народњаке из Србије), почео је у четвртак да емитује програм, а на репертоару је све - од Хариса Џиновића до Александре Пријовић, Милице Тодоровић, Раде Манојловић и осталих перјаница фолка у Србији, чије се песме пуштају у народњачким клубовима широм “лијепе њихове”. Нови радио емитује се на фреквенцијама некадашњег радија Лаганини ФМ, који је пуштао само сентише. Водитељке су Еција Ивушић и Паула Сикирић, које тврде да Екстра ФМ пушта музику која покреће. Како пише Index.hr, после Џиновићевог хита “Муштулук”, који је први пуштен, “подне усред Загреба одједном је изгледало као поноћ у кафани у београдској Скадарлији”.

Прочитајте још - Народњаци на фестивалу забавне музике

После тога, уследио је народњачки хит “Само јако”, који изводе Реља, Цоби и Стоја, са стиховима: “Еури и франци само троше се на флаше и на курве (Само), да све паре бацим кад у клубу само моју песму чујем (Само), и BMW аутоматик само да по граду бесна кола брује (Само)...”

Директор и главни уредник Екстра ФМ Антонио Лука Радановић рекао је за хрватске медије да су великим истраживањем тржишта утврдили да постоји веома велико интересовање за такву врсту музике, а како не постоји радио са таквим програмом, логично је било да започну тај пројекат.