КОМПОЗИТОР, инструменталиста, аранжер и певач народне музике Милорад Мића Николић (60) преминуо је у среду у Београду после кратке и тешке болести. Боловао је од карцинома плућа, који, нажалост, није успео да победи. Био је и тежак срчани болесник.

Мића је рођен 21. априла 1958. у Шапцу, био је први солиста оргуљаш у Европи и аутор многих песама, а међу најпознатијима су “Лепотица града” (Шабан Шаулић), “Како ми недостајеш” (Харис Џиновић), “Ти, она и ја” (Снежана Ђуришић), “Срећо моја, моје злато” (Вида Павловић)... Био је три године у браку са певачицом Верицом Шерифовић, за коју је такође написао неколико песама, као и за њену ћерку Марију. Мало је познато да је овај музичар аутор неколико највећих хитова евровизијске победнице “Није љубав то”, “Део прошлости” и “Сама и нервозна”.


Прочитајте још - Марија Шерифовић у Арени на десетогодишњицу Евровизије


- Напустио нас је Мића Николић - написала је на “Твитеру” Марија Шерифовић. - Његовим одласком наша музика остаје ускраћена за многе хитове које је тако лако стварао. Саосећам са болом мог пријатеља и сарадника Саше Николића.

Мића са сином Сашом и поћерком Маријом Шерифовић

Мића је иза себе оставио сина Сашу, такође композитора, ћерку Ивану и супругу Љиљану.

Са Шабаном ШаулићемСа Сашом Поповићем