Небојша Илић: Божа ми је најдражи

Иван Ловрић

недеља, 07. 05. 2017. у 08:31

Небојша Илић: Божа ми је најдражи

Глумац Небојша Илић Фото никола Фифић

Глумац Небојша Илић: рудим се да избор улога буде везан за то с ким играм, ко режира, какав је текст... Можда то и личи на опште место, али изгледа да улоге саме проналазе глумца

ЈЕДНОСТАВНО, њега публика воли. И сви би га одабрали за омиљеног комшију. Тренутно га гледамо у серијама "Комшије" и Santa Maria della Salute.

Глумац Небојша Илић, популарни Циле, остварио је значајне улоге и на филму и у свом матичном Атељеу 212.

* Да ли су ТВ серије ваш садашњи избор?

- Глумци, иначе, немају неки велики избор и углавном, због мањка посла, играју оно што им се нуди.

* Неки мисле да су нам ТВ серије боље од филмова.

- Могуће је да имају право. То се не дешава само код нас, већ и у великим светским кинематографијама. Вероватно је то нека врста слободе да се пружиш на неком већем простору. Филм рачуна на неко краће време и краћи садржај и одмах тражи публику, а серија може да је осваја с временом.

* Које ваше телевизијске улоге посебно издвајате?

- По мом мишљењу, моја најбоља и најсложенија улога је у "Монтевидеу", где сам играо Божу Дунстера. Волим и своју улогу у "Комшијама", а драго ми је што сам поново радио са Шотром у серији о Лази Костићу.

* А, на филму и у позоришту?

- И на филму ми је Божа омиљени лик, који се не игра на једној жици. У позоришту волим улоге у "Чекаоници", "Казимиру и Каролини" и представи "Провиденца".

* Добитник сте и две Стеријине награде. Како бирате улоге?

- Трудим се да избор буде везан за то с ким играм, ко режира, какав је текст... Можда то и личи на опште место, али изгледа да улоге саме проналазе глумца.

* Кажу да је најсрећнији глумац онај глумац који има пуно посла.

- Београд има исти број позоришта као и пре 35 година. А има много глумачких школа, тако да млади немају пуно простора за рад. Ако могу нешто да им саветујем јесте да не чекају да им нека прилика дође, већ да је сами стварају.

* Да ли припремате нешто ново?

- Управо сам завршио снимање серије "Комшије" и ужелео сам се рада у позоришту.

* Имате троје деце, шта им саветујете?

- Деци не треба ништа саветовати. Према њима треба бити човек и понашати се људски, онако како би волео да се деца понашају. Они суде на основу дела, а не на основу савета и речи.

* Шта вам је обележило протеклу недељу мимо ваше професије?

- Првомајске празнике провео сам у лепом дружењу са својим добрим другом Миладином Чолаковићем, професором на ФДУ и директором фотографије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације