ЛЕГЕНДАРНИ хрватски кантаутор Арсен Дедић (77) завршио је интензивној нези Клиничко-болничког центра Загреб, након што му је у среду позлило. Дедић је прво примљен на неурологију, јер су лекари помислили да је доживео мождани удар због поремећаја у говору, али су снимци ЦТ скенера показали да нема промена на мозгу. Након обављених анализа, смештен је на интензивну негу, а доктори сумњају на сепсу. Могуће да је имунитет прослављеног југословенског шансоњера угрожен, због операције пресађивања кука коју је имао 13. јула у Крапинским Топлицама. Лекари чине све што могу, а музичарево стање је, кажу, веома тешко.

- Пре сат времена сам се чуо са Арсеновом супругом Габи Новак - рекао нам је у четвртак око 14 сати менаџер Гане Пецикоза, који је организовао Дедићеве концерте у Београду. - Вели да не може да ми каже ни да ли је Арсен добро, ни да ли није. Стање му је непромењено.

Осим Габи Новак, којој непрестано стижу речи подршке пријатеља из свих крајева бивше СФРЈ, а посебно из Србије и Словеније, Арсена је накратко посетила и Тереза Кесовија, која и сама има озбиљних здравствених проблема.

Подсећамо, Арсену Дедићу, који је 28. јула прославио 77. рођендан, у Падови је 2004. пресађена јетра, а пре годину и по дана је незгодно пао и имао проблема са куком. По речима супруге Габи, све је теже ходао, а болови су бивали све несноснији, па је пре две седмице оперисао кук и наставио са рехабилитацијом. Недавно је у разговору за "Новости" рекао да живи као сваки други пензионер, мирно и повучено. Истина је била да Арсен није мировао. Певао је на концертима, а један од последњих био је са Радетом Шербеџијом у Загребу.