Глума победила рукомет

Татјана ЛОШ

18. 06. 2010. у 15:36

Данину Јефтић гледаћемо као Росу у документарном филму „Монтевидео, бог те видео!“

РУКОМЕТНЕ вештине које је годинама неговала, носећи и дрес репрезентације Аустралије у којој је живела, можда никада нећемо видети на филму, али је зато Данина Јефтић постала део једне друге спортске приче - фудбалске. Када се снимање документарца „Монтевидео, бог те видео!“ приведе крају, и стави на суд гледаоцима, младу глумицу упознаћемо као Росу - девојку из унутрашњости, која је стигла у Београд и, потпуно очарана новим окружењем, започела сасвим другачији живот. Истовремено, Данина је потпуно очарана новим телевизијским пројектом:

- Верујем да ће филм остварити велики успех, јер до сада тако нешто није било виђено на нашим просторима. Осим тога, задовољна сам сарадњом са екипом која је дала све од себе да филм буде врхунски.

Шармантна глумица, коју до дипломе Факултета драмских уметности дели један испит, већ нам се представила као Маја у Пинковој серији „Паре или живот“. Данина зна да ју је публика запамтила по тој некласичној „спонзорушици“, а сама је уживала тумачећи лик понекад шашаве али заправо емотивне девојке.

* Да ли вам је сарадња са Мимом Караджићем у серији „Паре или живот“ отворила пут и за „Монтевидео“, у којем сте опет у истом „тиму“?

- То је била моја прва улога и јако ми је драго што је серија била гледана, јер ми је отворила пут за даљи рад. Као млада глумица, учим из сваког новог радног искуства.

* Играте ли и на позоришним даскама?

- Ангажована сам у Звездара театру, Београдском драмском и дечјим позориштима „Бошко Буха“ и „Петар Пан“.

* Јесте ли спремни за нове, веће улоге? О каквим маштате?

- Спремна сам, мада никада не маштам. Препуштам да се ствари одвијају својим природним током.

* Да ли сте спремни за изазове које популарност носи?

- Срећна сам што се бавим послом који волим, а популарност ми није примарна, тако да и не размишљам о томе шта она носи.

* Чега се, ипак, по цену каријере, не бисте одрекли?

- Наравно да сваки посао носи нека одрицања, али никада се не бих одрекла себе нити животних вредности којима су ме родитељи учили.

* Јесте ли размишљали о каријери у иностранству, будући да одлично говорите енглески?

- Ништа не планирам, све ми се до сада дешавало спонтано. Првенствено желим да се остварим као глумица у Србији.

* Лако сте скинули дрес, али јесте ли преболели рукомет?

- Била је то једна лепа и велика прича, али преболела сам је, пошто се рукометом не бавим већ годинама. Глумачка каријера ми је на првом месту.

* Шта вам је још на листи приоритета?

- Трудим се да слободно време посветим породици и пријатељима. Није ми важно како ћемо га провести, важно ми је само да смо заједно.

* Заљубљени сте?

- Јесам, јако сам заљубљена. У озбиљној сам вези и могу да кажем да ми је лепо.

* Пријају ли вам комплименти да сте једна од наших најатрактивнијих глумица?

- Ко то каже (смех)?!

САВЛАДАЛА СРПСКИ

ДАНИНА је рођена у Сарајеву, али јој је рат исцртао путеве ка Аустралији, у којој је одрасла. У Београд је стигла са 19 година, и мада пре тога није имала додирних тачака са нашом престоницом, врло брзо је осетила да јој је ту место:

- Чим сам се доселила у Београд, осетила сам да ту припадам. Уписала сам факултет и стекла нова пријатељства. Мој живот је сада овде и јако сам срећна.

Данина признаје да је у почетку имала муке са српским језиком, јер је завршила школу на енглеском, а њени родитељи су говорили босанским дијалектом. Међутим, факултет јој је истовремено био и добра школа српског језика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације