НА нишком Новом гробљу у понедељак је сахрањен Благоје Станчевски (72), истакнути члан СПС и одборник у Скупштини Градске општине Медијана. У Нишу је у суботу у 41. години преминуо Милан Андрејић, већник Градске општине Палилула и власник агенције "ММ турс".


Засада нема званичне потврде о узроку смрти, а обојица су преминула у нишком Клиничком центру.


Станчевски је, иначе, био један од оснивача СПС и по занимању је дипломирани економиста. Радни век је завршио у нишкој Дирекцији за изградњу. Андрејић је у два мандата био члан Већа Градске општине Палилула, а од 2016. обављао је и дужност заменика председника Скупштине општине испред Групе грађана. Ожењен је и отац је једног детета.


Од Андрејића се путем друштвених мрежа опраштају бројни пријатељи и сарадници. А посебно су потресне речи његовог пријатеља Бранислава Јовановића:


- Људи, да ли сте свесни да је човек данима тражио помоћ и враћан са дијагнозом да има обичну прехладу, уз препоруку да прима инјекције, без жеље да га било ко тестира. И после неколико дана борбе, када је имао температуру 39,5, уз кашљање и повраћање, нико није хтео да га одвезе, већ је то учинио отац, и нико није хтео да га прими на Инфективну клинику, све док нисам позвао те ноћи људе из врха здравства у Нишу. Уз моју интервенцију је тек примљен у болницу! Чак ни нас који смо свакодневно са њим били у контакту нико није хтео да тестира иако смо упорно звали кол-центре. Свака част лекарима који се боре за животе, али овде се ради о немару и изгубљеном младом животу .