Завичај ће сачувати памет: Градоначелник Лознице гарантује посао младима из овог града који студије буду завршили са просеком девет и више

В. Митрић

31. 12. 2019. у 08:17

Завичај ће сачувати памет: Градоначелник Лознице гарантује посао младима из овог града који студије буду завршили са просеком девет и више

Скуп са новогодишњег пријема Фото В. М.

Први човек у граду на Дрини, Видоје Петровић, представио пројекат "Лозница најбољима"

ГРАДОНАЧЕЛНИК Лознице Видоје Петровић организовао је традиционални новогодишњи и божићни пријем на којем је представио пројекат "Лозница најбољима". Челни човек града на Дрини осмислио га је у жељи да младе, вредне, образоване и стручне људе задржи у овом граду и приближи их завичају.

Он је подсетио да је Лозница пре 12 година као јединица локалне самоуправе са статусом општине добила статус града и указао колики је утицај и значај то имало на Лозницу данас.

- Ако се, данас, свако од нас окрене око себе и погледа само присутне у сали, онда ће се потврдити велика истина - да смо ми заправо направили административни искорак где је Лозница постала град, а ви Лозницу чините градом и ја вам на томе честитам и поносим се тиме - поручио је градоначелник Петровић. - Лозница има шансу да се у наредних седам година нађе у друштву десет најразвијенијих градова Србије и то је наш циљ.

Прочитајте још - Лозница: Останите у завичају

Он је истакао да није политичка флоскула када безброј пута понавља исти позив, да је свако коме је Лозница на првом месту добродошао у овај тим. Куца на отворена врата и чека га испружена рука.

- Данас их Лозница зове да сањају лозничке снове. Издвојили смо средства у буџету и хоћемо да вратимо стручњаке, да позовемо све младе, студенте основних студија са просеком девет и више, да могу да рачунају на посао у своме граду. Требају нам. Будућност припада најбољима и њих морамо довести овде јер Лозница мора да иде напред - поручио је градоначелник.

Видоје Петровић

ОТВОРЕНА ВРАТА СТРУЧЊАЦИМА

ПЕТРОВИЋ је навео да је пројекат "Лозница најбољима" подухват и порука да ће град отворити врата за повратак најстручнијих људи, који су отишли зато што су морали или су мислили да треба да оду негде да потраже бољи живот и да тамо сањају своје снове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације