ПРОПАО ПОКУШАЈ ПРЕУЗИМАЊА ФАБРИКЕ У ЧАЧКУ: Радници спречили извршитеља

В. И.

19. 09. 2019. у 06:00

ПРОПАО ПОКУШАЈ ПРЕУЗИМАЊА ФАБРИКЕ У ЧАЧКУ: Радници спречили извршитеља
Радници Фабрике резног алата 19. пут нису дозволили судским извршитељима и полицији да преузму погон

РАДНИЦИ Фабрике резног алата (ФРА) 19. пут нису дозволили судским извршитељима и полицији да преузму погон за производњу кугличних вретена, односно да замене браву на погону. По свему судећи, радницима следује нова новчана казна коју им је већ два пута изрекао Привредни суд, јер ометају поступак судског извршења.

Председник Индустријског синдиката ФРА Душан Ђелић казао је да се током лета разговарало о проналажењу решења за насталу ситуацију, али како каже до тога није дошло пошто је купац погона поставио високе захтеве, јер, наводно, захтева да му се у поступку поравнања исплати вредност по процени Пореске управе, што је десет пута више новца него што му је понуђено за обештећење.

Са друге стране, за стварање дуга, због ког је овај погон продат крив је, по свему судећи, менаџмент фабрике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фабрика резног алата: Купцу догорело до Стразбура

Наиме, иницијални дуг Фабрике потиче из 2005. године од 1,5 милиона, а настао је тако што је руководство објавило продају погона. Фирма "Савремена амбалажа" уплатила је аванс у том износу, али се менаџмент касније предомислио и није желео да прода погон, а новац од аванса је потрошен. Фирма је тражила да јој се врате паре, што је ФРА одбила. Десетак година касније уследила је тужба, по којој је Фабрика требало да исплати 4,6 милиона на колико је нарастао дуг са каматама. Покренут је извршни поступак на халу, и после трећег оглашавања појавио се купац, који је укњижен као власник објекта, али ни до данас не може да уђе у посед, јер му радници то не дозвољавају. Од тада је прошло већ две и по године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Pa Vidi Ovako

19.09.2019. 07:12

Radnicima koji pošteno rade i brane svoje, pišu prijave, a krimosima uvećavaju dobit. Sramota i od državnih institucija, i od službe, već su preterali. Malo li im para i džipova i ostalog, što stekoše krvlju naroda.

Carina

19.09.2019. 08:10

Ovaj đelić je sigurno neki rod žutom onom đeliću. Ako sud koji podržava sns kaže da, radnici idu napolje, onda ih odmah na, silu isterati, šta oni ima da se bune protiv vlasti, samo podrivaju.