ОСНОВНА школа "Вук Караџић" на Салајци, једна од најстаријих у Новом Саду, добила је у новој школској години комфорнији радни простор захваљујући у првом реду улагању из градског буџета као и додатној финансијској подршци Покрајине.

Током летњег распуста завршена је надоградња објекта у школском дворишту, чиме је капацитет те школе проширен за 400 квадратних метара простора, у оквиру којег су на спрату смештене четири учионице, а ту су и два нова тоалета и просторија за наставнике.

Приземље је адаптирано и дато на коришћење Предшколској установи "Радосно детињство", за боравак три групе малишана.

- Задовољан сам изгледом ове школе и условима у којима раде и бораве деца а видим да су овим новим, лепим амбијентом задовољни и наставници и васпитачи - изјавио је градоначелник Милош Вучевић приликом јучерашње посете ОШ "Вук Караџић", у којој је истовремено обновљен и објекат кухиње и трпезарије.

Та школа је ове године учествовала и на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, на којем је добила 2,5 милиона динара за суфинансирање пројекта уградње котлова са већим степеном корисног дејства у јавним установама. У склопу тих радова реконструисана је и гасна топловодна котларница, а неопходна додатна средства за то обезбедио је Град.

- Инвестиција у школи "Вук Караџић", остварена посредством Градске управе за образовање, укупно је износила 56 милиона динара - прецизирао је Вучевић, и напоменуо да је планирано проширење вртића "Бамби" на Салајци, у непосредном суседству ове школе.

Основци у сређеној учионици


Такође предстоји и реконструкција обданишта у Милетићевој улици у центру града, а док ти радови буду трајали малишани ће боравити у другим вртићима.

Прочитајте још: НОВИ САД: У клупама само пре подне

Следеће седмице, како је најавио градоначелник, биће свечано отворена Централна кухиња Предшколске установе, једна од највећих новосадских инвестиција у том сектору.


ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

ОШ "ВУК Караџић" једна је од три новосадске основне школе у којима се од ове школске године примењује једносменски рад, односно ђаци похађају наставу само у преподневној смени.

- Школа има 412 ученика у 19 одељења од којих су три првог разреда, са укупно 67 првака - навела је Зорица Зељковић, директорка школе.