Зрењанин: Боље лечење малишана

Б. ГРУЈИЋ

четвртак, 29. 08. 2019. у 11:45

Зрењанин: Боље лечење малишана

ЗАДОВОЉНИ Особље са донаторима Фото Град Зрењанин

Значајно улагање Компаније НИС У Зрењанинске установе

НАЈВЕЋИ пројекат у последњој деценији на конкурсу компаније НИС "Заједници заједно" у износу 12,5 милиона динара одобрен је Дому здравља "Др Бошко Вребалов" у Зрењанину, за пројекат "Модернизација медицинске опреме као значајан фактор побољшања здравља деце и омладине".

Средства која су добијена биће употребљена за набавку савремене стоматолошке столице и додатне опреме, транспортног санитетског возила и амбулантног санитетског возила, као и два возила за потребе патронажне службе и лабораторијског фрижидера за складиштење вакцина, а занимљиво је напоменути да је последњи пут нова дечја стоматолошка столица купљена још 1996. године.

Боља ситуација није ни у Служби хитне помоћи за коју ће бити купљено транспортно и амбулантно возило.ПРОЧИТАЈТЕ И:Јавна набавка за куповину још једог аутомобила за градску управу у Бору- Тренутно у возном парку Службе хитне помоћи има 14 возила, од којих су 11 ангажована сваког дана 24 сата. Возила су стара између шест и десет година, а прешла су по 250.000 и 300.000 километара, што по стандардима значи да нису поуздана. Набавка два нова возила много значи за сигурнији транспорт најтежих болесника, баш као и набавка два возила за потребе патронажне службе, јер 22 патронажне сестре свакодневно обилазе породиље и новорођенчад, односно децу у граду и свим селима - наглашава др Гордана Ђурић.


СТОЛИЦЕ

- СТОЛИЦЕ на којима раде дечји стоматолози су веома старе, а у дечји стоматолошки диспанзер долазе деца из целог округа јер, осим у Новом Бечеју, у осталим општинама нема дечјих стоматолога, као ни у селима и школама - истакла је др Невенка Богдановић, дечји стоматолог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације