Јавна набавка за куповину још једог аутомобила за градску управу у Бору

Љ. Т.

среда, 28. 08. 2019. у 12:41

Јавна набавка за куповину још једог аутомобила за градску управу у Бору
Иако у свом возном парку имају осам аутомобила, Градска управа у Бору објавила је, на званичном сајту, јавни позив да за потребе градоначелника купи још једна кола
БОР – Иако у свом возном парку имају осам аутомобила, Градска управа у Бору објавила је, на званичном сајту, јавни позив да за потребе градоначелника купи још једна кола, укупне вредности до четири милиона динара са ПДВ.

Како се наводи у јавном позиву, ауто мора, између осталог, имати седам брзина, да буде црне металик боје, да има трозонску климу са контролним панелом позади, телескопски уређај за прање фарова, унутрашње ретровизоре са аутоматским затамњењем, комфорт телефонирање, предњи и задњи наслон за руку...

-Да ли ви, господине новинару, купујете папир и оловку – била је прва реакција Александра Миликића, градоначелника Бора, када смо му поставили питање зашто је граду потребан још један ауто.

Након тога, он је "Новости" упозорио да све разговоре снима и казао да је нов ауто неопходан јер се у граду "много ради".

-Тачно је да имамо неколико аутомобила у власништву градске управе, али је најмлађи од њих стар годину дана – дао је још један разлог за куповину новог аута Миликић.

Како је нашем листу потврђено у градској управи у Бору, локална самоуправа има неколико аутомобила "шкода фабиа", "опел инсигнију", "фиат типо", "шкоду суперб"... Буџет ове локалне самоуправе износи око три милијарди динара, али су се само дуговања три јавна предузећа "Топлане", "Водовода" и "Апотекарске установе" – процењују на две трећине те суме.

Иначе, одлуком одборника локалног паралмента, од 1. октобра, Борани ће услуге грејања плаћати 96,72 динара по квадрату, односно за 17 одсто више него до сада.

У вртићима овдашње Предшколске установе "Бамби", родитељи ће морати да издвоје 24 одсто више новца, тако да ће боравак деце у обдаништима плаћати 4.398 динара. Уз то, и ЈКП "3. октобар", које се бави одржавањем хигијене у граду, добило је сагласност да цену својих услуга увећа за 17 одсто, односно на 96,72 динара по квадрату. Поскупела је и вода, коју ће Борани убудуће плаћати 82,45 динара по кубику, односно 20 одсто више него до сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)