НЕСТАО 21-ГОДИШЊИ МЛАДИЋ У НОВОМ САДУ: Ушао у Дунав и није испливао

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

четвртак, 20. 06. 2019. у 12:52

НЕСТАО 21-ГОДИШЊИ МЛАДИЋ У НОВОМ САДУ: Ушао у Дунав и није испливао

Павле Грујић / Место где је Грујић запливао у реци

Рониоци Жандармерије трагају за Павлом Грујићем из Лознице, студентом Новосадског ФТН. Са другом отишао да плива код Кеја жртава рације, и од тада му се губи траг

ПАВЛЕ Грујић (21), из Лознице, студент новосадског Факултета техничких наука, нестао је у уторак по подне у Дунаву код Новог Сада. Он је са другом ушао у реку на Кеју жртва рације, недалеко од споменика "Породица", да плива, а онда је у једном тренутку нестао и није испливао. Од тада траје потрага за њим, а поред полиције, укључени су рониоци Жандармерије, који претражују реку.

Павле, студент друге године информационих технологија, тог поподнева је до Дунава, према речима мајке Маје, отишао са презимењаком Огњеном, другом из средњошколских дана.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОТАЦ МЛАДИЋА КОЈИ ЈЕ НЕСТАО НА КРАЈКОВАЧКОМ ЈЕЗЕРУ: Само да пронађу мог Жељка

- Њих двојица су заједно ушли у воду да пливају - плачним гласом прича нам Павлова мајка Маја. - Заједно су били у води, а онда се друг у једном тренутку окренуо да види где је мој син, али га није угледао, па је помислио да се попео на оближњи сплав.

Забринут зато што нема Павла, друг се, према речима мајке, распитивао код људи на сплаву, који су, када им је објаснио о чему је реч, претражили пловило.

- Нажалост, мог сина јединца ту нису пронашли - готово шапатом наставља младићева мајка. - Одмах је о свему обавештена полиција, која је заједно са жандармеријом кренула у потрагу, која и даље траје. Још никаквих информација немамо. О његовом нестанку обавестила нас је новосадска полиција, а мој супруг, Павлов отац, одмах је отишао у Нови Сад. Од тада немамо мира, али се надамо да је жив.

Павле је, додаје мајка Маја, због студија живео у Новом Саду, а изнајмљени стан је делио са једним другом. Тај младић у тренутку када је студент ушао у Дунав није био са њим у друштву.

- Наш син није имао никаквих здравствених проблема. Никада није примио ниједну инјекцију, није морао да поправља ниједан зуб - каже очајна мајка, сломљена од бриге, додајући да је њен јединац био добар пливач. - Висок је скоро два метра и бави се кошарком. Он је добар студент, изузетно добро дете. Само да сазнамо шта му се догодило.


МОЛБА ПОРОДИЦЕ

У најтежим и најдраматичнијим тренуцима у животу, младићеви родитељи, мајка Маја и отац Милан, моле све који имају било какве информације о њиховом јединцу, или могу да помогну у потрази за њим, да им се јаве на број телефона 061 636 2960.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Niko

20.06.2019. 13:40

Ja nisam strucnjak niti znam da plivam.. Al sam primetio jednu cinjenicu...najvise se dave na rekama.. jezerima...upravo dobri plivaci..neka neko kaze kako je to moguce???????????