НА МЕТИ ПУЦАЧА ИЗ НОВОГ САДА: Погодио га метак док је стајао на прозору

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

09. 05. 2019. у 16:02

НА МЕТИ ПУЦАЧА ИЗ НОВОГ САДА: Погодио га метак док је стајао на прозору

Стевица на прозору свог стана Фото Љ. П.

Новосађанин Стевица Николић трећа жртва непознатог пуцача из ваздушне пушке. Дијабола га ранила у леву шаку, остали пројектили завршили у соби

САМ Бог ми је рекао да подигнем леву руку и ставим шаку на главу. Да није било тако, дијабола, која је у недељу (5. маја) касно по подне изненада долетела ка мени док сам био наслоњен на прозору собе стана на деветом спрату, сигурно би ме погодила негде у пределу главе. У први мах нисам знао шта ме снашло, тек сам се био пробудио из послеподневне дремке.

Прочитајте још: „МОЖДА СТЕ ВИ СЛЕДЕЋИ”: Неко пуца на пролазнике у Новом Саду, појавило се узнемирујуће упозорење

Новосађанин Стевица Николић из Улице Краљевића Марка 60, у новосадском насељу Роткварија, овако за "Новости" описује како је, како се испоставило касније, био жртва непознатог пуцача, који је прошлог петка, а потом и два дана касније, из ваздушне пушке пуцао у грађане. Николићу је и даље, међутим, нејасно, да ли је био случајна мета, или је неко намерно циљао у њега, видевши га да стоји крај широм отвореног прозора.

Прочитајте још: ПРЕСУДА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ НА ВИДИКОВЦУ: Секуловић осуђен на 35 година за троструко убиство

- Тек сам био устао, било је између 18 и 18.30 и чекао сам другара који се претходно најавио - присећа се Стевица. - Било је тмурно, сипила је киша, и одједном се чуо, додуше тихо, звук, налик оси. Погледао сам у руку и видео да ме је нешто погодило у шаку између трећег и четвртог прста.

После пет секунди, по речима нашег саговорника, у собу је улетео још један метак, и тај му је прошао тик поред главе.

- Ситуација није била нимало пријатна, те сам телефоном позвао полицију, а затим и брата Драгана, који је стигао готово истовремено када и друг којег сам очекивао. - Ја сам седео на кревету и њих двојица су били у соби када су профијукала још два пројектила. Један се забио у довратак, а касније смо нашли две дијаболе, трећу још нисмо. И полиција је стигла за неколико минута и испричао сам им шта се догодило. Дијабола ми је још била у шаци.

Николић вели да је готово сигуран да метак испаљен из ваздушне пушке није могао да стигне одоздо, јер се он у том тренутку налазио на висини од око 35 метара. Присећајући се тренутка када га је погодио метак, каже да му се чини да је у згради на углу Булевара Јаше Томића и Улице Саве Љубојева, у коју гледа са свог прозора, видео мушку особу да извирује.

Фото Прив. арх. Рана на шаци

Николић верује да ће полиција пронаћи особу која пуца на грађане и пролазнике. После свега, истиче да се не плаши, али да му, ипак, није свеједно.

ЖЕНА ПОГОЂЕНА У ГЛАВУ

НИКОЛИЋ каже да је упознао суграђанку коју је метак погодио у главу, такође у недељу по подне, док је на зеленој површини на углу Булевара Јаше Томића и Улице Стеве Љубојева шетала пса.

- Жена ми је испричала да јој је глава била окренута у правцу оближње аутобуске станице, што наводи на закључак да је метак дошао из зграде у Улици Саве Љубојева.

Николић показује рану

ПОТРАГА

НОВОСАДСКА полиција интензивно ради на проналажењу особе која је пуцала из ваздушне пушке. Инспектори су разговарали са грађанима из тог дела града и уз дозволу власника улазили у поједине станове како би открили одакле је пуцано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Mile

09.05.2019. 17:21

Nije prvi put da taj puca na ljude i nije uhvaćen. Kako izgleda ni sad ga neće uhvatiti pošto policija ima preča posla.

Nebojša

09.05.2019. 17:36

Mogu da ga nadju za 24h i manje, ali Gari puca po sirotinji, tako da nije frka

Vojvodjanin

09.05.2019. 17:59

Najjača rečenica: "Tek sam bio ustao, bilo je između 18 i 18.30"...pa i Faruk Fazlinović ustaje mnooogo ranije!

Miki

10.05.2019. 00:47

A nerazumem, pol... obavila razgovor sa gradjanima. Pa bato spisak stanara, DNK-a sa dijabola ( naravno ako ih nisu pipali ovi sto su pronasli dij..., valjda su iole svesni) blokiras zgradu i stan po stan odozgo pa nanize! I nalaze ga sigurno i onda u prdekanu ili na lecenj. Pa taj stvarno nije norma...n!