Путем апликације "Пријави комунални проблем" становници свих насељених места на територији града Сомбора на једноставан и брз начин могу да пријаве било који комунални проблем.

Како се наводи на сајту тог града, грађани на тај начин могу пријавити непрописно паркирање, дивље депоније, рупе на путевима, оштећене контејнере, оштећене клупе...

Апликација, како се истиче на сајту, омогућава сталну комуникацију са грађанима и решавање проблема уз њихову помоћ, а избегавају се процедуре и папирологија које су грађанима компликоване и заморне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: После 50 година КЦВ ће се грејати на гас

Уз помоћ апликације Сомборци имају могућност да брзо и једноставно пријаве комунални проблем и то коришћењем паметних мобилних телефона.

Након што на адреси www.пријави.рс попуне основне податке о проблему, фотографишу одређени комунални проблем и проследите пријаву, надлежне градске службе га решавају у најкраћем могућем року.

Апликација користи ГПС помоћу којег се одређује тачна локација на којој се одређени проблем налази, а грађани је могу користити и као анонимни корисници без обавезе да остављају своју мејл адресу, имена и презимена.