У ШЕСТ СЕЛА КОД КРУШЕВЦА: Вода опет неисправна

С. Бабовић

12. 02. 2019. у 16:42

У ШЕСТ СЕЛА КОД КРУШЕВЦА: Вода опет неисправна

Поново ванредно стање због водовода у Великом Сиљеговцу и околним селима
Фото: С. Бабовић

Здравствена неисправност воде за пиће регистрована је у чак шест села код Крушевца
ЗДРАВСТВЕНА неисправност воде за пиће регистрована је у чак шест села код Крушевца.

Како је потврђено “Новостима”, забрањује се дистрибуција воде за пиће која се испоручује путем сеоског водовода у Великом Шиљеговцу, као и у насељеним местима Беласица, Зебица, Мала Река, Велико Крушинце и Срндаље.

Прочитајте још - ОКОЛИНА КРУШЕВЦА: Неисправна вода за пиће


Санитарна инспекције у Крушевцу је прошлог новембра из истог разлога већ забранила употребу воде за пиће.Мештани су се снабдевали водом из цистерни.

Крај дуж Рибарске реке деценијама има проблем са водоснабдевањем, будући да је локални водовод оптерећен хаваријама и непланским прикључивањем,а у селу су нам испричали и да им је прошле године додатно оштећена мрежа бушењем за гас и градњом путева.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

jande12

12.02.2019. 17:23

Kao meštanin Velikog Šiljegovca hteo bih prvo da vam se zahvalim što pišete i skrećete pažnju na problem koji godinama muči ovaj naš kraj. Istina je voda nije ispravna za piće već godinama unazad, međutim niko nije vršio proveru takve jer taj vodovod nije ni u čijoj nadležnosti. Bilo je slučajeva kada bih natočio vodu u bokal da proverim koje je boje i mogu vam reći (štaviše i pokazati jer imam sliku) da je voda bila tamno žute boje. Tokom leta je i nema jer postoji puno divljih priključaka.