МК група набавила вредан софтвер за Дечју болницу у Новом Саду

Tанјуг

24. 12. 2018. у 13:41

МК група набавила вредан софтвер за Дечју болницу у Новом Саду

Фото Танјуг

Компанија ''МК група'' је издвојила два милиона динара за набавку софтвера за Дечју болницу у Новом Саду, саопштено је из те компаније
НОВИ САД - Компанија ''МК група'' је издвојила два милиона динара за набавку софтвера за Дечју болницу у Новом Саду, саопштено је из те компаније.

Донацијом новчаног износа од 2.352.000 динара за набавку софтвера ФРЕЕЗЕит, затворена је хуманитарна акција "Магнет за љубав" и обезбеђена је комплетна неопходна опрема за посебно одељење са магнетном резонанцом и пратећом опремом при Дечјој болници.

''МК група'' је, како подсећају из те компаније, била оснивач фондације "Магнет за љубав", и успела је да у протекле три године, уз подршку бројних партнера, прикупи 400.000 евра за куповину пратеће опреме за Дечију болницу у Новом Саду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дечја болница у Новом Саду добила прву магнетну резонанцу

За ту сврху је и Покрајинска влада обезбедила милион евра, који су усмерени за куповину магнетне резонанце за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Председник ''МК групе'' Миодраг Костић је навео да је његова компанија већ 35 година поуздан партнер локалној заједници у решавању актуелних проблема за добробит грађана.

"Деца и млади су у фокусу друштвено одговорних активности компаније МК Група и зато смо поносни на дугогодишњу сарадњу коју имамо са Институтом за здравствену заштиту деце и омладине Војводине", рекао је Костић.

Из те компаније подсећају и да је Миодраг Костић 2013. године своју породичну кућу, вредну 1,5 милион евра, као задужбину породице Костић у Новом Саду, уступио на коришћење Институту за здравствену заштиту, деце и омладине Војводине у Новом Саду, у сарадњи са Нурдором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ica

25.12.2018. 06:20

Ako zelite da znate kako izgleda pakao, na celu sa djavolom (gl M S ) onda odete na decije odeljenje pulmologije.