Dečja bolnica u Novom Sadu dobila prvu magnetnu rezonancu

J. SIMIĆ

18. 09. 2018. u 15:53

Uređaj Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Vlada APV, uz pomoć NIS i "MK grupe", uložila 100 miliona

Дечја болница у Новом Саду добила прву магнетну резонанцу

Magnetna rezonanca Foto Tanjug

U NAMENSKI izgrađenom objektu, u dvorištu Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, odnosno Dečjoj bolnici, u utorak je počela da radi prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara.

Nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada uz podršku NIS i "MK grupe", a reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, kojiće omogućiti dijagnostikunovorođenčadi, dece i omladine do 18. godine.

- Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put stvoreni su uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi u Institutu, na jednom mestu i na efikasan način - rekao je predsednik Vlade APV Igor Mirović, zahvalivši se svim kompanijama koje su se priključile akciji.

Mirović je najavio rekonstrukciju fasade Dečje bolnice i nastavak nabavke novih aparata u ovoj i svim drugim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini.

Po rečima Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora NIS, za ovu kompaniju čast je i zadovoljstvo učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

- NIS nije samo kompanija ili brend, mi smo jedna velika porodica, a u srcu te porodice su deca - rekao je Tjurdenjev.

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić istakao je da je ponosan što je ta kompanija bila deo velikog poduhvata. Dodao je da mu je od svih akcija u kojima je učestvovala "MK grupa", ova najdraža "jer je za decu i za grad koji najviše volim".

Direktorka Dečje bolnice dr Jadranka Jovanović Privrodski, uz zahvalnost svim finansijerima, istakla je da je ovo veoma važan dan za Institut i decu iz Vojvodine.

Mirović, Tjurdenjev i Kostić u Institutu Foto Pres služba Pokrajinske vlade

PREGLEDI

O ZNAČAJU nabavke magnetne rezonance govori podatak da se na Institutu godišnje obavi oko 130.000 pregleda. Od tog broja, za oko 2.000 pacijenata potrebno je obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije