Параћин: Држава уредила апотеку

З. РАШИЋ

15. 03. 2018. у 07:15

Параћин: Држава уредила апотеку

Руководство Апотеке са представницима Владине канцеларије Фото З. Рашић

Канцеларијa за јавна улагања у Параћину завршила први овогодишњи пројекат. Председник општине најављује обнову Опште болнице и ДЗ

ОБЈЕКАТ Градске апотеке у Параћину - који је потпуно реконструисан захваљујући средствима Владине Канцеларије за јавна улагања - представља први од неколико пројеката које ће у овој години локална самоуправа реализовати у сарадњи са државом.

Прочитајте још: Параћин: Мањак лекова под лупом

Пре потписивања записникa о примопредаји, констатовано је да су сви предвиђени радови завршени у договореном року.

Директорка ове здравствене установе Надица Секулић каже да су решени сви проблеми са инсталацијама, замењена је столарија, урађени нови мокри чворови, саниран плафон... Све је, дакле, спремно да се параћински фармацеути до краја марта врате на стару адресу.

Прочитајте још: Параћин: Пронашли лек и за - апотеку

- Припремамо пројектну документацију за реконструкцију две осморазредне установе, градске ОШ "Радоје Домановић" и школе у Дреновцу. Реч је о великим инвестицијама у комплетну реконструкцију, уз могућност доградње објекта у граду. Планирамо још обнову и проширивање зграде Центра за социјални рад који већ годинама муче недостатак простора и неадекватни услови за рад са корисницима - истиче први човек Параћина Саша Пауновић, најављујући да ће у сарадњи са државом на ред доћи и потпуна реконструкција свих објеката некадашњег Здравственог центра, односно Болнице и Дома здравља.

С обзиром на то да је предвиђена темељна обнова чак 10.000 квадрата, и сама израда пројектне документације представља велики изазов за локалну самоуправу којој је тај посао поверен по овлашћењу Министарства здравља. Саму реконструкцију - која подразумева и доградњу, те повезивање свих павиљона такозваним топлим ходницима - финансираће држава.

ТРОШКОВИ

ЗА осавремењавање Опште болнице и Дома здравља у Параћину држава је определила пет милиона евра, а тачан износ неопходних средстава биће познат када се оконча пројектовање за које ће локална самоуправа морати да издвоји око 20 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације