Подобни, а не способни

Ј. Лемајић

07. 07. 2016. у 10:30

Покрет за грађанску Суботицу критикује нову локалну власт

Подобни, а не способни

Повратак оних који су прикривали махинације

СУБОТИЦА - Покрет за грађанску Суботицу у среду је изнео примедбе на новоизабрано градско руководство, које су формирали коалиција око СНС и СВМ, сматрајући да су функције подељене онима који су политички подобни, а не онима који су способни.

По мишљењу Јенеа Маглаија, шефа одборничке групе Покрета за грађанску Суботицу, која у градском парламенту има 11 одборника, процес формирања нове градске власти текао је споро и тромо.

- Избор градоначелника Богдана Лабана је било једино могуће решење и то не споримо, али је споран избор људи у Градском већу, као и повећање броја чланова, са пет на седам - истакао је Маглаи. - Мандатар је имао слободу и велики маневарски простор да одабере квалитетне кадрове, али су, изузев неколико стручних, људи опет бирани по политичкој подобности и многи од њих немају ни знања ни искуства да се баве појединим областима. За нас је проблематичан избор Ујхељи Акоша и Тимее Хорват, која је заменица градоначелника, из редова СВМ, а и Мирослава Бабић, чланица ГВ за културу, без искуства у раду у култури такође је један од примера да су људи бирани на политичкој основи.

Подсетимо, из старог сазива, у Градском већу су остали Небојша Дарабош (туризам и регионална сарадња) и Шимон Острогонац (пољопривреда), док су нови чланови Наташа Алексић (образовање), Мирослава Бабић (култура), Немања Симовић (спорт), Илија Ђукановић (социјала) и Акош Ујхељи (привреда).

Маглаи је додао да се на важне позиције у градској администрацији враћају људи који су протеклих година, за време власти ДС, "прикривали марифетлуке".

- То није смело да се дозволи, али СНС очигледно у својим редовима нема кадрове које би поставио - сматра Маглаи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)