"ДЕЛФИНИ" нису могли имати бољу прилику да виде где су у овом тренутку у односу на ривала од 18. СП у Гванџуу. Мада су на шампионат дошли без седморице најискуснијих, ниједног тренутка нису тражили алиби, већ су храбро најављивали борбу за медаљу. Нажалост, сан им је угасила Шпанија, а ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање "Уника", у суботу се (8.30) са Аустралијом бори за пето место на свету.


- Потребно је време овој екипи. Не може се одмах кренути са златом, морамо да се оклизнемо, да научимо на грешци како бисмо следећи пут били много обазривији и искуснији. Шпанци су у полуфиналу против Хрвата доказали да су веома јаки, а ми смо четвртфинале против њих изгубили, јер смо веома лоше одиграли другу четвртину. Била је то добра лекција за нас. Надам се да ћемо научити много из те утакмице - истиче у телефонском разговору за "Новости" Виктор Рашовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Савић: Није неважно да ли сте пети или шести


Подмлађена селекција је у Гванџуу у групи против Црне Горе и Грчке показала да Србија не мора да брине за будућност, али су против Шпаније на површину испливале све мане.


- У групи смо показали да можемо да се носимо са свима и у овом саставу. Ми смо овде дошли растерећени, јер смо месец дана раније у Београду извадили олимпијску визу. Нисмо имали пресију, али смо ми сами себи наметнули притисак,јер представљамо Србију, која мора увек да се бори за медаљу. Овог пута нисмо успели. Нажалост, у четвртфиналу очигледно нисмо могли да издржимо да играмо под притиском испадања. И поред елиминације убеђен сам да ћемо у будућности показати колико заиста вредимо. На овом шампионату се нисмо снашли, али верујем да ћемо и ми бити шампионска генерација - наглашава млађи Рашовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЛАИНОВИЋ ЗА "ИНДЕКС": Пријатељство одолело политици


БИЋЕ НЕИЗВЕСНО ФИНАЛЕ

МАЛО ко је очекивао да ће се у суботу (11.30) за злато борити Шпанија и Италија.

- Шпанци су заслужено финалисти, јер није мала ствар елиминисати Србију и Хрватску. Они су прошле године играли са нама у финалу ЕП, тако да њихов успех није случај. Италијани нису играли добро у групи, али су се дигли у нокаутфази. Очекујем врло, врло узбудљив меч - каже Рашовић.