АНДРИЈА Прлаиновић је у интервју за хрватски портал "Индекс" истакао да је поносан на то што српски ватерполисти имају фантастично спортско ривалство са "баракудама".


- Србија и Хрватска су у последњих десетак година одиграле неколико заиста епских утакмица... Сваки меч је прича за себе, у њима уживамо сви. Ми играчи, публика, како она у Србији и Хрватској, тако и фанови ватерпола широм света, јер су дуели те две репрезентације нешто најбоље што данашњи ватерполо нуди. Наше међусобне утакмице су права спортска прича, у сјајним смо односима с њима, стручни штаб обе репрезентације је, такође, у пријатељским односима и верујем да ће тако бити и даље. Нема потребе да буде било како другачије, јер политици нисмо допустили да поквари ово што имамо - истакао је Прлаиновић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕМАЧКА НАМУЧИЛА СРБИЈУ: "Делфини" славили после петераца


Наш ас је подвукао да је интерес обе селекције једино спорт.


- Национализмом се и у Србији и у Хрватској баве само они који нису способни квалитетно да обављају свој посао - подвукао је Прлаиновић.


Трофејни ватерполиста није забринут што подмлађена селекција није изборила полуфинале и уверен је да ће Србија и после Олимпијских игара 2020. у Токију имати моћну репрезентацију.