ПОБЕДНИЧКИ тандем је поново заједно, Новак Ђоковић и Маријан Вајда. Пуних 11 година њих двојица су харали светским тенисом и освојили чак 12 гренд слем, 30 мастерс и 67 АТП титула, па је и логично било да најбољи српски тенисер свих времана, сада када је на тениској раскрсници, позове у помоћ човека за кога се везују његови највећи успеси.

Тренутно, Новак и Вајда тренирају у Академији Пепеа Имаза у Марбељи, спремајући се за мастерс у Монте Карлу (15-22. април). Српски ас је прошле године на турниру, који отвара сезону на шљаци, испао у четвртфиналу, а ове је одиграо само шест мечева, у којима је забележио скор 3-3. Новак је најавио да ће у Кнежевини играти и у дублу са Филипом Крајиновићем.

- Марјан је дошао да помогне Новаку. У овом тренутку не постоји конкретан договор око даље сарадње, нити је разговарано о дужини трајања њиховог заједничког рада. Ићи ће се корак по корак. Вајдина улога у овом тренутку је да пружи подршку Ђоковићу кроз тренинге и припреме за сезону на шљаци - саопштили су из Ђоковићевог табора.

Словачки медији писали су у мају 2017. да Вајди нимало није пријао начин на који се Ђоковић растао са Амановићем, Гричом и њим.

Прочитајте још ВИДЕО: Ђоковић тренира са Вајдом у Марбељи

- Вајда се повукао из тениса пре годину дана, како би провео више времена са породицом и ћеркама. Међутим, сада је узбуђен што се поново нашао на терену. Ужелео се игре и овог спорта, а веома му је стало да помогне Новаку. Почели су да тренирају пуном паром, и осећа се изузетно позитивна енергија у тиму. Ђоковић је, такође, срећан што је Вајда уз њега, обојица воле кад су заједно. Ипак је то тандем који је годинама остваривао врхунске резултате, беспрекорно функционишу на терену, и одлично се слажу ван терена - додаје се у саопштењу.

Подсетимо, Новак је крајем 2013. ангажовао Бориса Бекера, Вајда се од тада повремено појављивао на турнирима, све док Србин није прошле године распустио читав свој тим. Дошао је Андре Агаси, крајем прошле године и Радек Штепанек, али ни та сарадња није потрајала.

Прочитајте још ОБРАДОВИЋ ЖЕСТОКО ОПЛЕО ПО ЂОКОВИЋУ: Новак две године не слуша никога. Ко је тај Жарко Илић Дамар, што гледа у кањон са њим...

Без присуства Американца и Чеха, Ђоковић је у марту елиминисан на старту оба америчка мастерса, Индијан Велса и Мајамија. Новак је затим, са супругом Јеленом и децом Стефаном и Таром отишао на одмор у Доминиканску Републику, где је, изгледа, чврсто одлучио да поново "засуче рукаве" и уз брата Марка, као спаринг партнера, и Вајду - почне да тренира у Марбељи...

НЕРАСКИДИВА ВЕЗА

НОВАК се 5. маја прошле године растао са комплетним стручним штабом, тренером Вајдом, кондиционим тренером Гебхардом Фил Гричем и физиотерапеутом Миљаном Амановићем, који му је и венчани кум.

- Веома сам захвалан и поносан на наш однос и нераскидиву везу коју смо изградили током година, засновану на љубави, поштовању и разумевању. Они су моја породица и то се никад неће променити - објаснио је тада Новак.