Трагедија је могла да буде избегнута: Амерички медији открили - пилот Брајантовог хеликоптера је у последњи час добио посебну дозволу за полетање!

Novosti online

27. 01. 2020. у 21:25

Трагедија је могла да буде избегнута: Амерички медији открили - пилот Брајантовог хеликоптера је у последњи час добио посебну дозволу за полетање!

Место несреће Фото: Танјуг/AP Photo/Mark J. Terrill

Несрећа у којој су погинули Коби, његова ћерка Ђијана и још седморо људи је могла да буде избегнута

Трагедија у којој су погинули Коби Брајант, његова ћерка Ђијана и још седморо људи је могла да буде избегнута. Командирка полиције у Лос Анђелесу Ивет Тјунинг је, према писању “Њујорк Тајмса” открила нове детаље.


- Пилот је добио посебну дозволу да полети упркос густој магли и веома лошој видљивости у последњем тренутку - наводи се у тексту.


Како појашњавају, магла је била таква да је лет могао да се обави само помоћу инструмената и да су све остале летелице тог јутра имале забрану, о чему је већ раније потврдила полиција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Кобијев опроштај од игре под обручима тера сузе на очи: Драга кошарко, волећу те заувек (ВИДЕО)


За нормалан лет је неопходна видљивост од око четири километра, а један од пилота је дао интервју за портал “ТМЗ” који је први објавио вест о погибији легенде.


- Пилот нам је рекао да, на основу свих података, верује да је пилот који је управљао Кобијевим хеликоптером кренуо да се враћа назад и да се додатно спустио како би ишао испод магле. Такође, казао нам је да му није јасно због чега није додатно спустио брзину, јер је једна од предности хеликоптера што може да се креће брзином од око 25 километара на сат, посебно на тако незгодном терену - пише у тексту.


Још увек се чекају званични резултати истраге, али се спекулише да је хеликоптер ударио у планину при брзини од око 300 километара на сат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Патка

28.01.2020. 07:42

Wooowww Какво откриће. Несрећа се и зове несрећа управо због тога што је могла да буде избегнута.