ПРИПРЕМЕ за Мунобаскет 2019. су почеле.... Првог "пуног радног дана", прва група репрезентативаца Србије је, у Центру за медицину и психологију спорта Завода за спорт у Кошутњаку, у оквиру спортско-медицинског прегледа, обавила тестирање.

Провера, стандардна на почетку тренажног процеса, састојала се од општег лекарског прегледа, прегледа по системима, антропометријског мерења, ЕКГ у миру, ултразвука срца, ергометрије, ергоспирометрије...

Друга група играча биће тестирана данас, а експедиција "орлова" ће се већ сутра упутити на Копаоник, где их до 4. августа очекују базичне припреме. Право са планине, чета Александра Ђорђевића ће пут Чачка, где их очекује прва тренинг утакмица против Борца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Радуљица: Сви једва чекају припреме, није то увек тако било

Турнеја по Србији биће настављена 7. августа дуелом са Финском, а три дана касније следи провера против Литваније у "Штарк арени". Исти ривал тестираће "орлове" и 12. августа, у Каунасу. Турнирску проверу имаће на "Акрополис купу" у Атини (16-18), на коме ће ривали бити Грчка, Италија и Турска.

Пут за Кину планиран је за 20. август. Тамо ће Србија имати последње три провере пред Мундобаскет, у Шенјангу, 23. августа са Италијом, два дана касније са Новим Зеландом и 27. августа са Француском.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркаши Србије у првом шеширу на жребу квалификација за ЕП