ЕПИТЕТ планетарног центра баскета "три на три", који је Српска Атина добила захваљујући најбољим екипама и играчима на свету, Новом Саду и Лиману, односно Душану Домовићу Булуту и Стефану Стојачићу, потврђена је и одлуком Светске кошаркашке федерације (ФИБА) да Нови Сад буде домаћин "Ултра челинџер турнира".


Тако ће 24. и 25. маја на Тргу слободе у центру града љубитељи нове олимпијске дисциплине имати прилику да поред наших феноменалних екипа, на делу виде и два тима из САД, Принстон и Њујорк Харлем, екипе из Чешке, Швајцарске и Индије, као и светске прваке до 23 године из Русије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИ НАЈБОЉИ НА ПЛАНЕТИ: Баскеташи Новог Сада светски шампиони!

- То је први интернационални турнир овог карактера у Србији - каже Душан Домовић Булут, најбољи баскеташ на планети. - Драго ми је што ће се десити овде, код нас, у граду одакле је све потекло и што имамо прилику да угостимо најбоље екипе света и покажемо зашто се најбољи баскет игра у нашем граду.


Организација турнира је веома значајна јер ће наша федерација добити бодове, а екипе Нови Сад и Лиман шансу да потврде примат на светској ранг-листи.


- Добро је што је Град препознао потенцијал светског догађаја и што га организујемо заједно са "Опенс-ом" управо у години када је Нови Сад омладинска престоница Европе. Такође, наши суграђани ће пре турнира имати прилику да се такмиче на занимљивом загревању за "Нови Сад ултра челинџер" уз игру "Пут око света", у суботу 18. маја на теренима центра "Променада". Наравно, позивам све љубитеље баскета да се пријаве на такмичење и играју заједно са Марком Ждером, Марком Савићем, Стефаном Стојачићем, Данилом Лукићем, Дејаном Мајсторовићем и са мном.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛИМАНЦИ КАО ВАНЗЕМАЉЦИ: Новосадско насеље Лиман - крај у којем одрастају најбољи баскеташи на планети


Заједничка организација светске смотре баскеташа, Новог Сада и Лимана, круна је досадашњих успеха две наше и светске најбоље екипе али и почетак сарадње у правцу организације сличних догађаја.


- Надам се да ће тако бити. Ми смо ривали на терену, али нисмо непријатељи. Сарађујемо зарад виших циљева од нас самих веома складно, како у репрезентацији, тако и сада, на организационом плану - каже Душан.


СПАЈА ДВЕ ТИТУЛЕ

ДУШАН Домовић Булут је драфтован за америчку професионалну "три на три" лигу - "Биг 3" и биће први играч ван САД и без НБА искуства који је добио прилику.

- Веома сам задовољан - каже Душан. - На неки начин, сав тај бесконачан труд се исплатио у виду тог признања. Имаћу прилику да се мерим са најбољим играчима света, али не желим само то, већ да будем најбољи, да спојим титуле ФИБА и "Биг 3" и будем неоспорни шампион.