НА прозивци се појавио 31 играч, на списку оних који би у данима после окупљања требало да се нађу у кадру је било чак 39 имена, а сутра на Златибор иде само њих 24! Тренер Партизана Саво Милошевић ће у јутарњим часовима повести играче на петодневне мини-припреме на Златибор, а на списку путника који је објавио током јучерашњег поподнева нема неколико стандардних играча из прошле сезоне - Немање Николића, Горана Закарића, Марка Валијентеа и Немање Г. Милетића.

Судбина Шпанца је и могла да се наслути пред крај сезоне, када му је изостављањем из протокола стављено до знања да се на њега неће рачунати у новој сезони. За разлику од Валијентеа, мора се признати да изостављање Николића, Закарића, па и често оспораваног левог бека Немање Милетића, представља поприлично изненађење. "Жртава" Милошевићеве реконструкције тима има још, а занимљиво је да шансу да се докаже у црно-белом дресу неће имати ни норвешки интернационалац Муса Нџај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРОДАЈЕ НАЈБОЉЕГ СТРЕЛЦА: Гомеш у Шаржу за 4 милиона!

ОСТОЈИЋ ЧЕКА УГОВОР ЗАНИМЉИВО је да се на списку путника за Златибор налази и искусни штопер Бојан Остојић којем 30. јуна истиче уговор са црно-белима. Договор двеју страна око наставка сарадње још није постигнут, али је реално да се то деси пред одлазак екипе на други део припрема у Словенији, имајући у виду да је Саво Милошевић у више наврата апострофирао 35-годишњег дефанзивца као важан шраф у тиму.

Тамнопути офанзивни везиста је добар део пролећа пропустио због повреде, а и када се у потпуности опоравио добијао је прилике на "кашичицу", из којих се није могло закључити да ли има квалитет за Партизан. Остаје само да се види решење којем ће прибећи црно-бели у случају момка који је зимус дошао у клуб, а најреалнија је позајмица.

На списку нема ни Ђерлека, Урошевића, Вулићевића, Георгијевића и Босића, наредних дана би после договора са Челсијем требало да буде познат статус Данила Пантића, док ће капитен Владимир Стојковић наредних дана, док екипа буде на Златибору, користити последње дане продуженог одмора. Међу путницима је и Рикардо Гомеш, који би до повратка са планине требало да заврши трансфер у Ал Шарж из Емирата.

Тако ће Милошевић у наредних пет дана током боравка на Златибору рачунати на следеће играче, голмане: Немању Стевановића, Филипа Кљајића и Александра Поповића, дефанзивце: Немању Р. Милетића, Перишу Пешукића, Игора Вујачића, Доминика Дингу, Бојана Остојића, Страхињу Павловића, Златана Шеховића, везисте: Милана Смиљанића, Александра Шћекића, Сашу Здјелара, Филипа Стевановића, Лазара Павловића, Ђорђа Ивановића, Зорана Тошића, Сејдубу Суму, Ивана Милосављевића, Слободана Станојловића, Миљана Момчиловића и нападаче: Страхињу Јовановића, Огњена Ожеговића и Рикарда Гомеша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Саво Милошевић: Циљ је да уђемо у Лигу Европе, овакве екипе можемо и морамо да избацимо

ОД РОГАШКЕ ДО ПАКШИЈА

ПАРТИЗАН ће током боравка на Златибору одиграти један тест меч, и то против подгоричке Будућности, 25. јуна у Ужицу. Одлазак у Словенију је планиран за 2. јул, где црно-беле већ дан касније очекује прва провера против тамошњег друголигаша Рогашке.

Три дана касније Милошевићеви пулени ће одмерити снаге са Олимпијом, 10. јула је на програму најјача провера против француског прволигаша Бордоу, док ће "генералку" представљати утакмица са мађарским Пакшијем, 13. јула пред повратак у Београд.