Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије изјавио је да има намеру да око Божића позове на, како је казао, "братску вечеру помирења", представнике свих политичких партија у Црној Гори, било да су Албанци, Црногорци, муслимани, католици.


"Да на том помирењу и братској љубави градимо будућност, и своју, и своје деце и Црне Горе, а не на мржњи, на деобама и свађама, крвопролићима и ономе што је грађено нарочито од 1941. године", поручио је митрополит, а пренеле подгоричке "Вијести".


Он се из манастира Острог обратио црногорским властима, да, како је навео, схвате "да ничија није до зоре горела, и да је свака власт од данас до сутра, као и наши животи".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У "Краун плази" рањен познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић


"Према томе, ја их позивам да се они сами врате оном изворном црногорству, изворној Црној Гори, и да се ослободе од наслеђа братоубилачког и богоубилачког, јер све што је грађено овде (манастир Острог), грађено је на љубави према Богу и љубави према ближњима. То је сведочанство ове светиње", закључио је Амфилохије.


Митрополит је такође најавио да ће на црквено-народном сабору који је планиран за 21. децембар у Никшићу, бити донете мошти Светог Василија Острошког.