ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"

СПРЕМНИ смо да са Милорадом Пуповцем положимо венце у Јасеновцу и Вариводама, поручују из Удружења бранитеља "Хвидра", а лидер Срба одговара да је интерес Срба у Хрватској да са свима разговарају.

- Треба видети шта тај позив "Хвидре" значи, а ми желимо са сваким да разговарамо и да отклањамо неспоразуме који постоје у друштву, а ово јесте један од озбиљних и дубоких неспоразума - рекао је Пуповац.

Када је реч о захтевима бранитеља да Државно тужилаштво истражи све околности око његових иступа, Пуповац каже да је и њему у интересу да се то што пре реши.

- Спреман сам да прихватим било коју врсту одлуке - каже он.

Пуповац је коментарисао и срамни шовинистички испад ХДЗ-ове већнице у градској скупштини Ријеке Ивоне Милиновић, која је у радијској емисији рекла да "њима у Ријеци не требају врбе, јер је мало Срба остало, али су потребне у неким далматинским местима где их је много више".

Прочитајте још - Траже истрагу против Пуповца, оптужују га за рушење Устава

- Због тога што сам се осврнуо на такве поруке, дошао сам у ситуацију да покушавају да ме ућуткају и онемогуће да говорим о таквим и сличним појавама - напоменуо је у петак Пуповац.

И док је ХДЗ осудио готово незабележен иступ своје чланице, која је и председница одбора за националне мањине у Ријеци, Милиновићева се правдала коментаром "да је и она само човек", што значи да може да погреши.

Њен радијски иступ изазвао је бројне негативне коментаре у Хрватској, а многи верују да је ХДЗ требало да је искључи из својих редова јер је већ и пре давала крајње неприхватљиве изјаве о Србима у Хрватској и тражила забрану финансирања загребачких "Новости".

КОАЛИЦИЈА

ПУПОВАЦ је поручио да је коалиција његове странке и владајућег ХДЗ-а много више користила Хрватској него што то, како је рекао, мисле они који траже да његова странка изађе из власти.