Бијелом Пољу потребни мехатроничари

М. СЕКУЛОВИЋ

11. 09. 2019. у 06:57

Бијелом Пољу потребни мехатроничари

Делегација са Универзитета у Бијелом Пољу / Фото Општина Бијело Поље

Општина Бијело Поље угостила делегацију Универзитета Црне Горе и ректора проф. др Данила Николића. Могуће увођење програма за одржавање електро-машинских система

ИМАЈУЋИ у виду капиталне пројекте, развој бизнис-зона, Бјеласице и Ђаловића пећине, сматрамо да нам је потребан један студијски програм који је савремен и са којег би могли да добијемо кадрове спремне за рад након реализације капиталних инвестиција. Један од тих програма би био састављен од предмета из електротехнике, машинства и информатике, који би се звао Примењена мехатроника. Добили смо уверавање да ће се у наредном периоду радити на отварању овог студијског програма у нашем граду, али и још једног програма на Биотехничком факултету.

Ово је казао председник Општине Бијело Поље Петар Смоловић, који је угостио делегацију Универзитета Црне Горе, на челу са ректором проф. др Данилом Николићем, истакавши задовољство сарадњом Општине Бијело Поље и Универзитета Црне Горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
На помолу решење за раднике „Грејања“

- Студијски програми који постоје овде, допринели су развоју Бијелог Поља као града студената - казао је Смоловић.

Следећи владину политику развоја севера и чињеницу да се реализује велики број развојних пројеката, констатовано је приликом овог сусрета, да је потребно отворити посебне програме за високо образовање профила потребних у пољопривреди, туризму и другим делатностима.

- Разматрали смо могућност отварања једног техничко-технолошког програма, зато су са нама били и декани Електротехничког и Машинског факултета. Идеја нам је да отворимо један студијски програм у вези са одржавањем електро и машинских система, који је преко потребан не само Бијелом Пољу него и региону северне Црне Горе - казао је после састанка ректор Универзитета Црне Горе проф. др Данило Николић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ђукановић примио новог амбасадора тзв. Косова

Зграда Економског факултета

ПРОГРАМИ

У БИЈЕЛОМ Пољу тренутно постоје три студијска програма Универзитета Црне Горе, Економски факултет - Студије менаџмета, Правни факултет и Биотехнички факултет - Студијски програм континентално воћарство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације