Фејзићи упиру прст на шверцере

М. С.

09. 05. 2019. у 06:54

Фејзићи упиру прст на шверцере
Нови докази о илегалној трговини цигарета: Специјално државно тужилатшво добило је од колега из Рожаја предмет о организованој криминалној групи, почиње провера тврдњи Митка Фејзића

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво, које се већ бави предметом међународног шверца цигарета из Луке Бар ка Рожајама и Косову и Метохији, али и према Србији, где је међу ухапшенима и један Рожајац, поново је узело у руке "врућ кромпир". Од колега из Основног државног тужилаштва у Рожајама, добили су предмет о организованој криминалној групи, за који је доказе понудио Митко Фејзић.

Како "Новости" сазнају из поузданих извора, специјални тужилац ће ускоро почети са провером тврдњи Митка Фејзића, па ће се тако у канцеларијама СДТ обрести особе које је означио учесницима међународног шверца цигарета. Што је још важније, специјални тужилац ће затражити и вештачење материјалних доказа који су му достављени. Како сазнајемо, поново је реч о снимцима шверца цигарета, које су "извезене" из Црне Горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАТВОРЕНИЦИМА УНОСИЛИ ЗАБРАЊЕНЕ ПРЕДМЕТЕ: Ухапшени службеници Завода за извршење кривичних санкија

Он је брат једног од најпознатијих "звиждача" у Црној Гори Мухарема Фејзића, који је био присиљен да се пред прогоном шверцера, али и због пресуде за клевету, склони на сигурно. У једну земљу Западне Европе. Упркос томе што је тадашњим челницима Специјалног тужилаштва доставио фотографије, али и филмове о караванима од преко 100 коња натоварених пакетима цигарета, који са територије Црне Горе, крећу шверцерским стазама према Космету.

Прошле године, поступајући по његовим изјавама, Основно државно тужилаштво у Рожајама је покренуло три истраге.


ДАО ДОКАЗЕ ПА ОСУЂЕН

МУХАРЕМ Фејзић је тужилаштву доставио тајно сниман филм на којем се јасно види да међу шверцерима има и полицајаца! Убрзо је нестао. Појавио се после неколико дана исечен по леђима и претучен. Тврдио је да је био отет, одведен на Космет и мучен надомак Пећи, одакле је побегао. Припадници АНБ су га тужили за повреду угледа и осуђен је да им исплати укупно 14.000 евра! Међутим, он је отишао у иностранство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације