Мандић: Имамо план за одбрану од хапшења

Танјуг

08. 05. 2019. у 17:41

Мандић: Имамо план за одбрану од хапшења

Андрија Мандић

Мандић тврди да је прасудна фарса око монтираног “државног удара” само "завршница једног политичког пројекта - насилног решавања српског питања".
Члан Председништва опозиционог Демократског фронта (ДФ) и један од оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 16. новембра 2016, Андрија Мандић, изјавио је уочи сутрашњег изрицања пресуде да у том савезу имају план за одбрану од хапшења.


“Проценили смо да 'традиционалне' методе протеста, типа окупљања грађана, у овом случају нису делотворне и не одговарају тренутку. Зграда Скупштине је мали простор за маневрисање које планирамо у случају хапшења", рекао је Мандић рекао је Мандић за подгоричке Вијести.

Ово је, каже, постала и лична ствар којом се брани не само властито достојанство, већ и колективни идентитет српског народа који је дубоко угрожен у Црној Гори.

Мандић тврди да је прасудна фарса око монтираног “државног удара” само "завршница једног политичког пројекта - насилног решавања српског питања".

Тај процес је почео од раскола у Демократској партији социјалиста (ДПС) 1998. године и био је снажно подржан од западних центара и њихових служби безбедности, као и њихових испостава у Црној Гори које ми од милоште зовемо “Сорошоиди”.

Мандић каже и да су врло пажљиво приступили изради и планирању сваког сценарија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Андрија Мандић: Помолите се за нас


"Ми се бранимо од неправде и терора, а пошто смо суочени са чињеницом да 'браћа' желе да нас невине затворе, јавно смо саопштили да ми у затвор нећемо ићи, а они нека пробају да нас сместе тамо. Ми смо спремни и чекамо", рекао је Мандић.

Упитан не мисли ли да изјавама да су у Демократском фронту “спремни некоме главу да скину”, радикализује прилике у Црној Гори и отворено позива на немире, Мандић каже да су "прилике радикализоване до пуцања" и то не, како каже, захваљуући ДФ.

Тврди да антисрпска власт у Црној Гори жели да "сломи кичму политичком идентитету српског народа тако што ће њихове представнике невине хапсити и осуђивати".

"Демонизација српског народа у Црној Гори је кључни до пројекта насилне промене духовног, националног и политичког идентитета православног народа у Црној Гори. То траје већ 20 година. Ми упорно упозоравамо, пре свега рођаке Црногорце, да је то лош пут и да директно води и ка сламању традиционалне Црне Горе Петровића, а тај зли наум се неће моћи спровести без нашег отпора", рекао је Мандић, који не спори да су одаслате поруке могле звучати прејако, али су, каже, адекватне ситуацији.

А на питање да л се боји да би евентуалним инцидентима и сукобима са полицијом могли да угрозе стабилност црногорске државе, Мандић је рекао да је судски прогон лидера ДФ-а само кап која може прелити пуну чашу "прогона, терора и дискриминације српског народа у Црној Гори".

" Овђе се не ради о само једној судској фарси. Ради се о систематском прогону једног народа. Срби у Црној Гори су своји на своме и наш идентитет је овде дубоко укорењен..". навео је Мандић.

Замолили су, каже, остале опозиционаре да се не мешају јер је ово "српска битка и нема потребе да они из опозиције и медија, којима до сада није сметала угроженост и дискриминација српског народа, учествују у борби коју не доживљавају као своју".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације