ПОДГОРИЦА - За четвртак је одложено давање завршних речи у процесу покушаја "државног удара" на дан избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године, јер је судско веће Вишег суда у Подгорици одбило да разматра нови материјал који су адвокати одбране поднели у 11.00 сати, уз објашњење да ти докази могу бити оцењени након давања завршних речи. То је био разлог да адвокати напусте судницу, а суд их казне са 1.000 евра.


Судија Сузана Мугоша је саопштила да веће сматра да је чињенично стање довољно представљено и зрело за пресуду.


- Доказ који смо поднели имао је своју снагу и тежину. Имали сте довољно времена да видите о чему се ради – односи се на два аудио снимка сведока сарадника Саше Синђелића и они немају никакве везе са његовим гостовањем на телевизији, казао је Душан Радосављевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРОЦУРИО ТАЈНИ СНИМАК: Синђелић тврди да је био примораван да учествује у монтажи тзв. државног удара (ВИДЕО)


Адвокат Мироје Јовановић затражио да се преиспита статус сведока сарадника, док је његов колега Дражен Медојевић рекао да је снага овог доказа толика да може да измени даљи ток поступка, позивајући судију да промени одлуку.