НЕ ОДУСТАЈЕ ОД УСТАШКОГ ПОКЛИЧА: Томпсон поздравио фанове са за дом спремни (ФОТО)

Танјуг

20. 02. 2019. у 17:16

Хрватски певач Марко Перковић Томпсон објавио је на Фејсбуку снимак са концерта на којем изводи песму "Бојна Чавоглаве", у којој се глорификује усташтво и поздравио фанове усташким покличом "за дом спремни"

НЕ ОДУСТАЈЕ ОД УСТАШКОГ ПОКЛИЧА: Томпсон поздравио фанове са за дом спремни (ФОТО)

Фото: Танјуг

Хрватски певач Марко Перковић Томпсон објавио је на Фејсбуку снимак са концерта на којем изводи песму "Бојна Чавоглаве", у којој се глорификује усташтво и поздравио фанове усташким покличом "за дом спремни".


"Поздрављамо Вас старим хрватским поздравом којег смо с поносом користили у Домовинском рату. ЗА ДОМ СПРЕМНИ", навео је Томпсон уз објаву на Фејсбуку.


Ова објава уследила је неколико дана након што је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић на конференцији за новинаре поводом четири године мандата, рекла да је погрешила када је усташки поздрав "за дом спремни" назвала старим хрватским поздравом."Починила сам грешку кад сам рекла да је 'за дом спремни' стари хрватски поздрав. Учинила сам то, јер су ми тада тако рекли неки саветници. Он није прихватљив", рекла је хрватска председница.


Хрватски сајт Индеx подсећа да поздрав "за дом спремни" представља прекршај према већем броју пресуда Високог прекршајног суда.


Фото: Facebook Printscreen

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Zinbajev2

20.02.2019. 19:02

Izgradi covek karijeru a nit zna da peva nit ikakve veze ima sa muzikom sem sto pise ustaske pesme eto i bas tako.

NIKOLAKRAJINALONDON

20.02.2019. 20:20

Posto je sud u Strazburu odbio zalbu hr. josipa simunica za objasnjenjem da je sporni pozdrav ustaski pozdrav i da je zabranjena upotreba , protiv ovog dokazanog hr.fasiste neko bi trebao podnjeti tuzbu.

КИР СРБИН

20.02.2019. 20:48

То је доследност, не мења се без обзира колико то што ради било идијотски. Једино Срби: те овакоћемо, те онакоћемо, те сада ћемо, те сутра ћемо, те ми ћемо, те они ће.......

5C

20.02.2019. 21:06

Znate sta,svaka mu cast i njemu i njegovom naroduSvi su ovi konvertiti nasli naciju koja je slozna i koja posojano stoji iza njega i slicnih.Sad me i ne cudi sto su neki promjenili naciju i vjeru jer su u novoj naciji nasli sve ono sta njesu imali dok su bili Srbi.Svi disu ko jedan,a gle nas!?

ScubaDiver

21.02.2019. 11:51

Да ли је стварно важно шта један доказани усташа мисли. Па наравно да је фашиста за фашистички поздрав! Шта ту има чудно? Само им не треба придавати непотребну медијску пажњу. Постоје службе и институције које треба да прате и по потреби "хоспитализују" овакве случајеве.

Običan

22.02.2019. 12:43

krezubi konvertit... do pre 150 godina svi su bili Srbi u onoj njegovoj vukojebini.