Где се крије Никола Груевски?

М. СТАНЧИЋ

13. 11. 2018. у 06:39

Потерница за бившим премијером објављена је на званичном сајту МУП Македоније, а полиција „чешља“ све локације где би могао да се евентуалну скрива Груевски

Где се крије Никола Груевски?
СКОПЉЕ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА „НОВОСТИ“

ЗАПОЧЕТА полицијска потера за осуђеним Николом Груевским, послаником Собрања, бившим премијером и претходним лидером опозиционе ВМРО-ДПМНЕ у понедељак касно увече није давала никакве резултате.

Откако је МУП Македоније, по налогу Кривичног суда у Скопљу, расписао националну потерницу због неодазивања на позив за издржавање двогодишње казне затвора у приградском насељу Шуто Оризари, бројне полцијске екипе су на терену. Груевски се у понедељак није јавио на издржавање двогодишње казне затвора по пресуди у случају „Тенк“.

Потерница за бившим премијером објављена је на званичном сајту МУП Македоније, а полиција „чешља“ све локације где би могао да се евентуалну скрива Груевски. У стану Груевског у скопском насељу Црниче нико се није јављао на „звоњаву“ полиције. Претраживана је касно у ноћи и подземна гаража и сва возила испред здања опозиционе ВМРО-ДПМНЕ у центру Скопља. Без резултата.

Премијер Владе у Скопљу и лидер владајућих социјалдемократа (СДСМ) Зоран Заев на скопској телевизији 24 вести кратко је изјавио да се нада да Груевски ваљда „неће дозволити да се за њим трага“, упућујући за све појединости око исхода потере на МУП.

Према незваничним информацијама, „Груевски се крије у „белој палати“, (седишту странке), где чека аболицију од председника државе Ђорђа Иванова. Основа за такав потез шефа државе је под упитником будући да је он 2016. искористио то право и помиловао све осумњичене у предметима Специјалног јавног тужилаштва (СЈО), па је потом тај акт повукао под снажним притисцима Запада.

Груевски је правоснажно осуђен на две године робије због злоупотребе функције 2012. приликом куповине луксузног аутомобила марке "мерцедес" вредног око 600.000 евра у предмету "Тенк“ по оптужници СЈО.

Будући да је Груевски под посебним предострожним мерама, због суђења у још три предмета по оптужницама СЈО, њему је још 3. јула прошле године одузет пасош.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

realist.

13.11.2018. 07:42

Koga to interesuje gde se krije, to je njegova stvar, a Vasa je da ga nadjete traze ga oni koji su prodali Drzavu njih isto treba pohapsiti jer oni su jos gori kriminalu uradili.bez volje Naroda.

Biće lepo

13.11.2018. 12:45

@realist. - kad čovečuljka dovedu okovanog u bukagije... jedva čekam.