Лисице Перовићу због кредита?

С. ГРЕГОВИЋ

12. 02. 2015. у 18:13

Лисице Перовићу због кредита?

Хотел који у Петровцу гради фирма Милоша Перовића

Будване изненадила вест о хапшењу Милоша Перовића на љубљанском аеродрому. Угледни бизнисмен није никада довођен у везу са сумњивим пословима

МИЛОШУ Перовићу, човеку који годинама важи за успешног и угледног бизнисмена Будве, на аеродрому у Љубљани су пре неки дан стављене "лисице". Све због наводног подизања кредита без покрића. Ова вест је изненадила житеље црногорске туристичке метрополе, пошто Перовића Будвани доживљавају као коректног суграђанина, чије име никада није довођено у везу са сумњивим пословима, па су и новинари "танки" са информацијама које би могле да одгонетну овај случај.

Он је, иначе, власник будванске фирме "Еуромикс трејд", која гради хотел "Ривијера кристал" у Петровцу. Према писању црногорских медија, ухапшен је јер је, наводно, у Немачкој подизао кредите без покрића.

У самом хотелу јуче, као уосталом и у целом граду, нико није био расположен било шта да каже поводом овог догађаја.

- Немојте од нас тражити било какву изјаву. Молимо вас да нас заобиђете. Наш директор није ту, а нико нема овлашћења да било шта да каже док се он не појави - биле су речи запослених у "Ривијери".

Перовић и његова фирма граде у Петровцу поменути хотел и то на месту где је била "Олива", такође некада препознатљив хотел који је срушен 1979. године у априлском земљотресу. У финансирање изградње били су укључени немачки фонд ДЕГ и КФ банка. Хотел ће коштати 32 милиона евра и прве госте требало је да прими ове године. Извесно време су радови на градњи били прекинути. Мада су инвеститори имали грађевинску дозволу и друге папире, дошло је до имовинско-правног спора око земљишта, на којем је још 1964. изграђена "Олива". Проблем је решен и радови су настављени.


"КРИСТАЛНИХ" ПЕТ ЗВЕЗДИЦА

Будући супермодерни објекат "Кристал ривијера" биће први хотел с пет звездица у Петровцу. Уз то ће бити и еколошки, што је предвиђено пројектима како градње, тако и ентеријера и екстеријера. Користиће се соларна и хидроенергија и друге благодети медитеранске обале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације